Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Soul Children ekspanderer i Ecuador

Solu Children-barn i menigheten "Troens vei" i Ecuador stortrives med å få synge om Jesus
Foto: Foto: Odd Magnus Venås

Odd Magnus Venås er med i lederteamet for Soul Children i Ecuador. Korbevegelsen startet i Norge med fokus på å fortelle barn og unge om Jesus med musikk som barna kunne identifisere seg med.

- I løpet av disse to årene har mye spennende skjedd, og vi har nå i de siste månedene sett gode frukter av arbeidet som har blitt gjort, sier Venås.

Det første året ble brukt på å drøfte seg frem til hvordan arbeidet skulle organiseres. Det siste året er blitt brukt på å utvide arbeidet til nye menigheter.


Guadalupe er nå hovedansvarlig for Soul Children-arbeidet i Ecuador gjennom IBLE. Ho koordinerer arbeidet og følger opp de frivillige som bidrar inn i arbeidet.

Normisjon og Misjonsalliansen har et samarbeid om å tilby støtte og mentorer for Soul Children-arbeidet.

Soul Children-arbeidet i Ecuador er bygd opp slik at menigheter som er interessert i å starte opp eller videreutvikle arbeidet sitt med tweens, tar kontakt, og skriver under en samarbeidsavtale. Soul Children teamet forplikter seg på å bidra med verktøy inn i menighetenes tweensarbeid, samt være et nettverk hvor det deles erfaringer og ideer om hvordan drive arbeid blant tweens.


Her er det pastoren fra en menighet nord i Guayaquil som skriver under på avtalen. Til sammen er det nå 8 menigheter som er blitt med i arbeidet.

Når en menighet har blitt innlemmet, er første post på programmet å gjennomføre en workshop i menigheten deres, både for ledere og for tweensa. Ingrediensene er disippelgjøring, analysere selv det arbeidet de gjør, gi nye ideer og ha øvelse og konsert i menigheten.

De er virkelig stor forskjeller mellom menighetene, både i geografisk plassering, sosiale klasser, etnisk bakgrunn og kulturelle forskjeller.


Dette bildet er fra en workshop i en menighet som nesten kun har afroamerikanere i menigheten. Den heter “Damaskus” og var et sted hvor de virkelig kunne å danse, noe denne kulturen er kjent for.

I Ecuador er det flest spansktalende menigheter langs kysten. I fjellene bor det flest indianere med egne språk. Soul Children reiser over store områder av Ecuador.


Her er det øvelse i en menighet i Paute (fjellandsby), hvor to menigheter fikk besøk for å få inspirasjon inn i sine arbeid.

I Soul Children Ecuador er det kun en ansatt (i en 25 % stilling), og resten av arbeidet gjøres av frivillige. På workshopene var det til sammen 17 ledere fra de ulike menighetene som var med og bidro.

- Det er viktig for oss å gi de frivillige en viss oppmerksom for den jobben de gjør. Vi inviterte derfor hele gjengen til en liten feiring etter å ha gjennomført 6 workshops i løpet av 2 måneder nå i oktober, sier Odd Magnus Venås.

I tillegg er det selvsagt en viktig ingrediens å ha konserter hvor noen eller alle menighetene bidrar på konserter, sier Venaas.


Her er Soul Children med på en fredskonsert som ble gjennomført i juli. På grunn av plassmangel var det kun noen fra hver menighet som kunne bli med den gangen.

Som en del av Soul Children har vi også sangundervisning ved en musikkskole.


2-3 utvalgte fra hver menighet får sangundervisning av profesjonelle musikere, som de i fortsettelsen skal undervise resten av lederne og tweensa i egen menighet. Dette er fra sangeksamen de hadde nå i november.