Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

La ned grunnsteinen for Normisjonshallen

To unge representanter fra de lokale fotballklubbene er klare til å legge en fotball i grunnsteinen til Normisjons nye stevnehall i Grimstad. Generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland holder seg klar.
Foto: Nils-Petter Enstad, KPK

«Bibel og ball» var stikkord for hilsenen generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland ga da hun la ned grunnsteinen til Normisjons nye stevne- og festivalhall i Grimstad tirsdag.
Hallen blir bygget på området til Bibelskolen i Grimstad, og er et felles prosjekt for Normisjon sentralt, for Region Agder av Normisjon og Bibelskolen.
  
I grunnsteinen vil ettertiden finne både en bibel og en fotball, i tillegg til en skolebrosjyre og et nummer av skolens meldingsblad.

Ønsket i 20 år
Både rektorer og venner av bibelskolen har ønsket seg en stevnehall i tilknytning til Bibelskolen i Grimstad i minst 20 år, men man har hatt økonomiske betenkeligheter, forteller styreleder for Bibelskolen, Jan Egil Norheim til KPK.


To fornøyde ledere: Generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland i Normisjon og styreleder for Bibelskolen i Grimstad, Jan Egil Norheim. Foto: Nils-Petter Enstad

– Når man har valgt å satse på prosjektet nå, er det fordi man har landet på en annen type hall enn det man så for seg opprinnelig. Ved siden av å være en stevnehall, blir det også en idrettshall og treningshall for så vel bibelskolens idrettslinje som for den lokale idretten, sier han.

Tilfredsstiller krav
Med sine mål på 52 ganger 30 meter, vil Normisjonshallen tilfredsstille Norges Fotballforbund sine krav til en «syverbane».

– Dette er viktig med tanke på at aldersbestemte lag skal kunne spille og øve i den, forteller Jan Egil Norheim, som dessuten har kontrakt med fotballklubben Start.

– Men hovedfokuset er at dette skal være en stevnehall for Normisjon og bibelskolen, legger han til.

– Er det aktuelt å leie ut til andre kristne stevner?

– Det er absolutt aktuelt å leie ut hallen til også andre kristne stevner, svarer styrelederen.

Fylles med mennesker
Også generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland synes det er flott med en ny hall, men er mest opptatt av at den skal fylles med mennesker som er «preget av Jesus», som hun formulerte det i forbindelse med grunnsteinsnedleggelsen.

– En slik hall skal ikke bare preges av aktiviteter, men av fellesskap, la hun til.

Etter seremonien ute på byggeplassen, var det samling inne på skolen, der det var hilsener fra Grimstad kommune ved ordfører Hans Antonsen og fra Norkirken i Grimstad ved pastor Kurt Hjemdal.

Ferdig til sommeren
Hallen skal etter planen stå ferdig til 15. mai, og klar til å tas i bruk 10. juni. Den offisielle åpningen og innvielsen av hallen skjer 29. juni i forbindelse med Normisjons generalforsamling og sommerfestivalen Sommer i Sør.

– Her samles over tusen personer fra hele Normisjon til ferie og generalforsamling, opplyser rektor Kjetil Vestel Haga ved Bibelskolen i Grimstad.


Generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland taler. Foto: Nils-Petter Enstad