Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Normisjon 2015

Jenter fra Bangladesh
Foto:

Gode forbilder
De har gått på skole, eller tar kurs, og trosser samfunnet som ikke legger opp til at kvinner skal klare seg på egen hånd. De tar opp lån, satser, og greier det! De blir entreprenører i hjemlandet sitt, og gjør det godt.  Barna deres har nok mat og kan også få gå på skole.  De blir gode forbilder, og mottar respekt og anerkjennelse. 

Mange er fattige i Norge 
Disse historiene fra Normisjons satsningsområder er fulle av kreativitet og pågangsmot. Og jeg kjenner at det smitter! Jeg bor i Norge, og jeg har det godt på mange måter. Men rundt meg er det mennesker som har det dårligere. Der finnes faktisk mange fattige i Norge, men de er ikke så lette å finne. Men antallet kommer til å øke i takt med at flere mister jobben eller faller utenfor hjelpesystemet.

Mange mangler ærlige fellesskap i Norge
Der finnes mange mennesker som holder på å gi opp under presset om å være perfekt – om å ha de rette tingene, den rette imagen, de rette vennene. De unge kjenner nok dette aller mest. Der finnes mange mennesker som er ensomme – noen fordi de er alene, andre fordi de ikke har et fellesskap hvor man kan være ærlig med hvordan man faktisk har det. Norge trenger noen som går imot kulturen om å være perfekt. Vi trenger noen som tar kontakt med naboene sine.

Kjent for å møte mennesker med godhet
Tenk om vi i Normisjon enda mer kunne rekke hendene våre ut til andre mennesker i vårt lokalsamfunn. Tenk om vi valgte å se de som ikke har det så godt, og bli venner med dem.  Tenk om vi kunne bruke vår kreativitet og kompetanse på å skape nye arbeidsplasser, nye fellesskap, og nye møteplasser! Jeg drømmer om at Normisjon skal bli kjent for å møte alle mennesker med godhet.


Send dine historier! 
Kanskje du har vært med å gjøre godhet gjennom julekalenderen til Normisjon? Det blir ofte gode historier ut av å møte mennesker med godhet. Og slike historier smitter! De vekker kreativitet og skaper lyst til å gjøre lignende ting. Derfor trenger vi å dele disse historiene med hverandre. Utover i 2015 ønsker jeg meg mange historier fra hele landet! Og de vil jeg legge ut på hjemmesiden, så alle kan få se hva som skjer rundt omkring. Så har du en god historie, send den til meg på denne adressen: elisabeth.ostergaard@normisjon.no

Godt nytt år! 

Hilsen Elisabeth Østergaard
Diakoni- og fellesskapsleder i Møre