Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Oppbyggelig

Bare gode dager?


Når dette skrives, pågår Tour de Ski 2014. Nesten hver dag snakkes det om at noen utøvere har «en dårlig dag». De greier ikke å prestere det de gjerne vil. De har trent i månedsvis mot akkurat denne konkurransen, og så får de det ikke til. De kjenner seg mislykket og skuffet over seg selv.

«Nei, dette er ikke min dag» slike uttalelser er slett ikke uvanlig å høre til hverdags. Kjenner du i blant på at du har en «dårlig dag»? Det tror jeg vi alle gjør. Følelsen av ikke å få til hverdagen vår på en slik måte vi gjerne ønsker, den kjenner vi godt. Enda vi har ”trent” i årevis, så opplever vi, som Paulus, at det vi gjerne vil, det får vi ikke til.

Jeg er glad for Gud aldri har dårlige dager. Han er alltid opptatt av å vise sin kjærlighet. Hans motivasjon og utholdenhet for å nå mennesker med nåde og tilgivelse, tar ikke slutt.

Gud vet om alle våre dårlige dager. Derfor gav han oss Jesus. Han er med oss i alle slags dager, enten vi betegner dem som gode eller dårlige. Enten vi kjenner på nederlag og sorg, eller forventning og glede.

Han står klar hver morgen når du våkner og tilbyr sitt nærvær gjennom dagen. Han er der når du legger deg til ro og vil forsikre deg om at hans nåde er nok, også denne dagen.

Der betyr også at Guds løfter om «som dagen er, skal styrken være» (5. Mos 33.25) alltid er tilgjengelig. Han glemmer ikke og utelater ikke sitt ord. Han har ingen dårlige dager der det går skeis med alt det han har tenkt og sagt.

Da trenger du ikke bære morgendagens utfordringer og bekymringer med dagens styrke.

Idrettsutøverne har øvd seg på å legge skuffelsene bak seg og se framover til neste løp.

Du kan legge dine dager bak deg i Jesu naglemerkede hender. Gå morgendagen trygt i møte sammen med ham som har all makt i himmel og jord. Han har ingen dårlig dager, heller ikke i framtiden.