Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Oppbyggelig

Holdning som ser rett


Det er høst, og bøndene har igjen fått avlingene i hus. Mange forhold spiller inn med tanke på hvor god innhøstingen vil bli. Bonden har et møysommelig og tålmodig arbeid bak seg før innhøstingen kan skje, og spent følger han med på utviklingen i løpet av våren og sommeren. Det er ikke noe latmannsliv å drive i den bransjen!
Nå skal ikke jeg påberope meg all verdens kunnskap om dette fagfeltet. Min erfaring med yrket strekker seg til å ha bodd sju år på Toten og dermed hatt en del med disse bøndene å gjøre. Nydelige mennesker.

Sterkt møte
I Joh 4 er der et sterkt møte mellom Jesus og en samaritansk kvinne ved en brønnkant. Møtet er så livsforvandlende for kvinnen at hennes reaksjon på møtet med Jesus blir at hun løper inn til byen og roper ut: «Kom og se en mann som har fortalt meg alt det jeg har gjort!»
Og når sant skal sies, var ikke det mye å skryte av.

Samtidig som kvinnen er i byen, kommer disiplene til brønnen etter endt handletur. Samtalen de så har med Jesus, er meget interessant, og så sier Jesus i vers 35: «Sier dere ikke selv: Ennå er det fire måneder til de høster inn. Men jeg sier dere: Løft blikket og se på markene, de står alt hvite til høst.»

Hva skjer?
Jesus snakker ikke om avlingene. De ville i tilfelle vært gule!
Jo, kvinnen er på vei ut igjen fra byen og har med seg mange samaritanere. I sine hvite kjortler stemmer plutselig Jesu beskrivelse av markene…
En undersøkelse viser at i løpet av ei uke møter en kristen i Norge gjennomsnittlig sju-åtte ikke-kristne mennesker som er klare for Jesus! «Se på markene, de står alt hvite til høst», sa Jesus.

Hvordan er det med våre sanser?
Har vi som – kvinnen – blitt så begeistret over møtet med Jesus at vi bare må få sagt det til så mange som mulig?
Om Jesus står det flere steder: «Han syntes inderlig synd på…»
Takk og lov for at det er med en slik holdning jeg er blitt sett av Jesus!

Så sitter jeg igjen med et bønnesukk:
Herre, hjelp meg å se hva jeg eier i deg.
Gi meg ditt blikk i møte med mine medmennesker.
Velsignet innhøsting.