Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

20 prosent - en fantastisk mulighet

Arne Inge Vålandsmyr, regionlederteamet i Agder.
Foto: Normisjons arkiv

Det var åpenbart han sa det – ikke for «å skryde» – de opplevde det som en frihet og glede. Vi trenger ikke alle være like åpne, men vi kunne godt være mer åpne om dette enn det vi er. «Hvordan komme til rette med dette, hvordan gjør dere dette rent konkret?» Kunne det være en samtale i hjemmene, gruppene, styrene? Her er i hvert fall fem momenter til den samtalen:

1. Jesus advarer, som få andre, mot Mammon – rikdommens forførende makt – som har en egen evne til å gjøre Gud og Hans rike til nr. 2. Hvordan bli fri fra pengemakta i våre liv?

2.Hvordan vi forvalter vårt jordiske gods, er ingen privatsak, det er Guds sak. Dette er en gudstjeneste.

3. Forvaltningen står i rettferdighetsperspektivet. Det er ikke rett at noen har overflod og andre lider den ytterste nød. Dette har å gjøre med både givertjeneste og politikk.

4. Bruk pengene, sier Jesus, til å vinne dere venner for den verden som kommer. Mennesker kan bli frelst av norske kroner!

5. Gi med glede. Jesus har gjort så mye for meg, og jeg vil med glede gi det videre, og tenk så skal jeg få bruke de usle pengene til det største.

La meg være litt tydelig til slutt: Dersom vi fortsatt gir 50/100 kroner i kollekten, som for 30 år siden, er det å regne som frimerker i dag. Hva ville 10 prosent vært for deg? Du er fri til å gi mer, hva med 15–20 prosent? Investere for den verden som kommer, snakk om lurt, snakk om kalas, når utbyttet blir tatt ut!

Du kan støtte region Agder ved å bruke bankgiro 8220 02 82600.