Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Entreprenøren SaifaHun fikk tak i ca. 3000 kroner og dermed gikk ekteskapet bra i tre år. I denne perioden fikk hun en sønn. Plutselig, uten forvarsel tok Harun seg en ny kone, uten Saifas tillatelse. Mannen begynte også å plage henne igjen for det han mente var for lite medgifte. Hun følte seg truet og til slutt flyttet hun hjem tilbake til sin fars hus uten noen økonomisk støtte for hverken seg selv eller sønnen sin. 

Saifa er en sterk og arbeidssom kvinne og begynte med en gang å undersøke hvordan hun kunne skaffe seg en egen inntekt. I 2012 ble hun med på et måneds kurs i søm hos Sancred, Normisjons samarbeidsorganisasjon. Etter fullført kurs mottok hun et lån på 700 kroner som hun kjøpte seg en symaksin og stoff for. Hun begynte å sy og ta imot bestillinger for naboene. I Bangladesh går de aller fleste med skreddersydde klær. Saifa syr pent og hennes design har blitt populære i nabolaget. Dette har ført til at inntektene hennes øker. I 2013 fikk hun også en ukes kurs i avansert søm. I år har hun tatt kurset "mote design og skredder opplæring" hos Sancred. Under opplæring fikk hun økt sin kunnskap om å sy mange forskjellige plagg. Hun har nå to assistenter som hjelper henne å sy de forskjellige plaggene. De får også opplæring i søm av Saifa. 

Hun har nå nok inntekt til å stå på egne ben. Hun er fornøyd med tilværelsen. Sønnen hennes har nå muligheten til å gå på skolen regelmessig. Nå drømmer Saifa om å bygge et opplæringssenter og en skredder butikk. Hennes status i lokalsamfunnet har økt. Saifa er nå et forbilde for kvinnelige entreprenører i området. 

Vi ønsker å hjelpe flere som Saifa og trenger din hjelp!