Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Oslo-regionen får Indiabesøk

Foto: Biskol Bajel Murmu fra India kommer til Oslo

Årets internasjonale gjester er Biskop Bajel Murmu og Rektor Rosemary Hembrom, begge Santal fra India. Disse besøker og deltar flere steder i region Øst, blant annet:

25.1. kl 11: Oslo Domkirke.
26.1. kl 19: Manglerud Normisjon, Manglerud kirke
27.1. kl 19: Ris Normisjon, Ris kirke
28.1. kl.19: Aurskog kirke, Rev. Murmu
1.2. kl 11: Mortensrud kirke
1.2. kl 17: Skedsmo Normisjon, Emmaus

Santal er regnet for Indias største homogene urbefolkningsgruppe med mer enn ti mill mennesker. De bor hovedsakelig i nordøst-India, i statene Jharkhand (der kirkens hovedkontor ligger i byen Dumka) Orissa, West Bengal og Assam. Men en finner også santaler i Bangladesh og Nepal.

Ny biskop
Bajel Murmu er biskop. Han er selv sønn av en fattig santalbonde. Han er i slutten av 50-årene og nylig valgt til biskop i Dumka bispedømme. For det meste har han tjenestegjort i santalmenigheter forskjellige steder i Dumka-distriktet, også der hovedkvarteret til kirken ligger.

Rosemary Hembrom, også hun i 50-årene, er rektor på Don Bosco School I mange år var hun som lærer knyttet til den beste katolske skolen i Dumka. I 1999 ble hun kalt av NELC til å bli Principal (rektor) ved Don Bosco School.

Santalsk folklore
Northern Evangelical Lutheran Church (NELC) har i dag rundt 100 000 medlemmer fordelt på mer enn 500 menigheter innenfor fem bispedømmer. Majoriteten av kirkens medlemmer er santaler. Kirken ble i sin tid etablert av grunnleggerne av Santalmisjonen, Lars Olsen Skrefsrud (1840-1910) og Hans Peter Børresen (1825-1901). Språkforsker og santalmisjonsutsending Paul Olaf Bodding (1865-1938) utviklet det santalske latinske alfabetet og nedtegnet santalsk folklore foruten å oversette bibelen til santali.

VELKOMMEN TIL INSPIRERENDE OG INFORMERENDE ARRANGEMENT!