Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Pedagoger lønner utsendinger

Nedre Romerike LMF-gruppe
Foto: Foto: Privat

Inneværende år går støtten til misjonærene Guri Enger (bibeloversettelse i Mali), Åse Røsvik de Vargas (oppfølging av diverse skoler i Ecuador) og Therese Glendrange (direktør i Mali). I tillegg får Normisjons utsending i Aserbajdsjan, Synnøve A. Baghirova støtte fra Lærernes Misjonsforbund.

Lærernes Misjonsforbund er et åpent, tverrkirkelig fellesskap av lærere, førskolelærere, teologer og andre i undervisningssituasjon. Vår organisasjon startet i 1902 i Oslo av fem unge kvinnelige lærere. Disse fem tente en ild som siden har spredt seg over hele Norge og som fortsatt brenner, sier daglig leder for LMF, Inger Marie A. Oppegård.


Daglig leder i Lærernes misjonsforbund, Inger Marie A. Oppegård

Lærernes Misjonsforbund er et åpent, tverrkirkelig fellesskap av lærere, førskolelærere, teologer og andre i undervisningssituasjon.

− En LMF-er kan gjerne være en dame som er en engasjert lærer, med mye engasjement lokalt i nærmiljø og kirke, men også et engasjert menneske som er opptatt av å formidle Jesus til nye mennesker i hele verden gjennom bønn, gaver og fellesskap med andre, sier Oppegård.

Den første misjonæren fra Santalmisjonen som ble støttet av LMF, var Helga Kristiansen Bøgh som var utsendt i India fra 1918-1952.

− Norsk LMF har i dag i ca to tusen betalende medlemmer. Det er lærere, førskolelærere, kateketer, teologer eller andre i undervisningssituasjon. De fleste er medlem av en av våre 80 ulike grupper over hele landet fra Alta i nord til Mandal i sør. De andre er enkeltmedlemmer, sier Oppegård.

I tillegg til Normisjon samarbeider LMF Det Norske Misjonsselskap, Norsk Luthersk Misjonssamband, Normisjon, Den Norske Israelsmisjon, Den Evangelisk Lutherske Frikirke. Totalt følger LMF 16 utsendinger som arbeider i ti ulike land.


Bibeloversetter Guri Enger (tv) er en av misjonærene som får støtte av Lærernes misjonsforbund. Her er Enger sammen med bibeloversettelsesteamet sitt i Mali.