Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Skolelysene

Foto:

Vi er i en landsby nord-vest i Bangladesh. Bilen måtte vi sette igjen hjemme. Den kan ikke kjøre hit. 3-hjulingene CNG, som går på naturgass, tar to passasjerer og kjørte mesteparten av veien. Den norske passasjeren bekymret seg heftig hver gang CNG-bilen kjørte over en bro laget av pinneved men det så ikke til å uroe hverken sjåføren eller den andre passasjeren.

Bangladesh er flat som en pannekake men Khasiene, som vi er på besøk til, liker å bosette seg i litt mer ulendt terreng. De leier skogsområdet av myndighetene. Det har de gjort i masse år og er ikke bekymret for at leiekontrakten ikke blir fornyet. Det er ingen andre som ønsker å bo her likevel. Og etter å ha gått opp en bakke og ned en annen så kommer vi til en av barneskolene som Normisjon støtter.

Alle barneskolene Normisjon støtter i Bangladesh er fulle av barn fra minoritetsgrupper. De vel 40 barna fra 1-5. klasse på denne skolen har en hel lærere å dele på. Men noe må han gjøre riktig for de aller fleste gjør det godt på den nasjonale 5. klasse eksamen. I Bangladesh har bare 25% av elevene tilfredstillende resultater som 11-åringer. 

De 1,5 millionene jentene som i landet som ikke går på skole har stort sett sluttet på skolen etter noen år. Her foran oss står skolelysene tent ved pultene sine og sangene jomer fremdeles i klasserommet.  Vi jobber for, håper og tror at disse jentene skal fortsette å gå på skolen. De er viktige for utviklingen i landet sitt. De er viktige for verden. De er umistelige for Gud.