Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Et steg nærmere drømmene

Foto:

Hennes lillebror går i femte klasse og hennes lillesøster går i 2 klasse. Faren hennes har bare gått på skolen til 5. klasse og moren kan hverken lese eller skrive. Foreldrene er derfor veldig opptatt av at barna deres skal få gå på skole. 

Familien jobber med svijordbruk og hovedsakling høster de betelblad. For khasiene er dette ofte hovedinntektskilde. Mennene høster bladene fra treet og tar det med hjem hvor kvinnene gjør bladene klare for salg. 

Daribourum bestod 5. klasse i 2011 og flyttet da til det Normisjons støttede jenteinternatet i Sylhet. Dette er vanlig i Bangladesh da mange avsideliggende landsbyer ikke har lokale skoler som barna kan gå på etter 5. klasse. I høst tok hun Junior School Certificate (JSC) som er 8. klasse eksamen. 12 andre jenter fra samme internat gjorde det samme. 

Dariburom liker godt å bo på internatet. - Internatet føles nå som hjemmet mitt. Vi er så mange jenter som bor sammen som en familie og studerer sammen i et godt miljø. Jeg er veldig glad for å få bo her. Jeg liker meg veldig godt her, sier jenta som drømmer om å en dag bli lærer.