Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Sina har plantet syv menigheter på under ett år

Foto:

Siden april 2014 har Sina fått være med å plante syv nye husmenigheter. Han har allerede begynt å gi det han har lært videre til tre andre. Disse får ikke støtte fra noen, men får lære alt som Sina selv har lært. De er med på å spre evangeliet og følge opp de sju husmenightene som Sina har plantet.

Sina mottar rundt 500kr i støtte. Dette bruker han også til materiell han trenger, han deler med sine kollegaer og han velsigner sin pastor med 150kr hver måned. Da blir det lite igjen til deg? spør jeg. - Nei fordi Gud deler hans penger med meg. Det kan dukke opp noen som f.eks gir meg 500kr, motorsykkel og tuc-tuc «bare» dukket opp. Jeg vet ikke hvem som gav meg det. Herren er min hyrde, vet du, jeg mangler ingenting, smiler Sina.

Alle sju huskirkene er i gang med å gi kollekt. Ikke så mye, men her ligger grunnlaget for at de kan ta over ansvaret for å få evangeliet ut gjennom Sina sin ledelse, når pengene fra Norge om noen år trappes ned.

Samtidig er han igang med å trene ledere til gruppene. Hvordan gjør du det, spør jeg? - Jeg underviser dem i begynnelsen selv og de får bibellesning i hjemmelekse. Så følger jeg med på hvem som gjør hjemmeleksene og som gjør dem med iver. Den eller de som tar det kjapt begynner jeg så å trene til å bli leder for huskirka. Jeg sender dem på lederseminaret hver sjette måned og jeg lar dem prøve seg mer og mer i gruppa. På denne måten kan jeg konsentrere meg om å lede flere til tro. Vi har også tre ledere for å ta vare på kollekten. To teller og signerer, den tredje tar vare på pengene.

Les flere historier fra Kambodsja på www.voyagetolife.com