Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

GUS øker søkertall etter skoleflytting

Gå Ut Senteret blir fra høsten lokalisert i Salem sine lokaler i Trondheim
Foto: Foto: Normisjon arkiv

– Det er lenge siden Gå Ut Senteret har hatt så store søkertall som etter at det ble kjent at skolen flytter til Trondheim, sier prosjektleder for Gå Ut Senteret i Trondheim, Ørjan Tinnen til KPK.

Skolen har pr. i dag 57 søkere på linja «Global disippel» for neste skoleår, mot 35 søkere på samme tidspunkt i fjor.


Ørjan Tinnen

Positive tilbakemeldinger
– Vi har ringt til alle søkerne, og det er kun positive tilbakemeldinger om flyttingen av skolen til Trondheim, sier Tinnen

Ifølge prosjektlederen er det også stor pågang når det gjelder de utlyste lærerstillingene. Blant søkerne er både teologer, bibelskolelærere, og misjonærer.

Venter fortsatt på godkjenning
Men til tross for den store interessen har Utdanningsdirektoratet ennå ikke formelt godkjent at skolen flyttes fra Hurdal til Trondheim. De planlagte skolelokalene i Salem menighet i Trondheim gjenstår også å bli godkjent for voksenopplæring. Likevel er ikke styreleder for Gå Ut Senteret, Ole Martin Rudstaden, bekymret for at søknaden kan få avslag hos Utdanningsdirektoratet.

– Vi er i tett dialog med Udir, og vi forventer at søknaden om flytting vil være avklart de neste ukene. Alt går som planlagt og vi har god kontroll, sier han.