Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Egoistisk tiggerforbud

Foto: Illustrasjonsbilde

Debatten har rast etter at det kom frem at lovforslaget om tiggeforbud også inneholder et alternativ om å straffe medvirkning til tigging. Normisjon tar avstand mot lovforslaget.

- Dette lovforslaget oppleves som egoistisk. Dette er bare et grep for at vi skal slippe å se tiggere. Vi må finne andre virkemidler for å hjelpe mennesker i en sårbar situasjon enn å gjøre de til kriminelle. Og skal det virkelig bli ulovlig å be om hjelp og å hjelpe?, spør Normisjons generalsekretær som mener at mennesker er helt avhengige av hverandre. – Dette er en komplisert problemstilling som trenger helt andre løsninger enn dette forslaget, sier hun.

Normisjon er en av de største misjonsbevegelsene i Norge og har et utstrakt arbeid blant fattige og marginaliserte mennesker nasjonalt og internasjonalt.

Svein Granerud, leder i Normisjon Norge mener forslaget strider mot helt sentrale verdier i den kristne menneskesynet som Normisjon står for.  - Lovforslaget gjør meg trist og skamfull. Det er ikke disse verdiene jeg ønsker skal prege oss, vi som lever i verdens rikeste land. Det finnes langt bedre måter å møte tigger-utfordringen på. Hvis kristne grunnverdier fortsatt betyr noe for oss som nasjon, må vi si nei til dette lovforslaget.

Statssekretær i justisdepartementet, Vidar Brein-Karlsen (Frp), uttaler dette til nrk.no. – Det er fordi det er en aktiv tilrettelegging av en aktivitet som vi ønsker skal bort. Da må vi gi politiet en hjemmel til slå ned på at det legges til rette for at folk kommer hit, gjerne i større grupper, for å tigge.

Høringsfristen for regjeringens lovforslag om nasjonalt tiggeforbud er 15. Februar.