Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Vivo bokhandel vil skape arbeidsplasser på Sri-Lanka

Keramikkproduksjon på Sri Lanka
Foto: Foto: Jan Erik Groos

−Vivo har i lengre tid ønsket å tilby egne produktserier innen rammen av verdibasert handel. Nå har vi endelig funnet en riktig samarbeidspartner slik at både bedrifter på Sri-Lanka og vi kan få fortjeneste på produksjonen, sier administrerende direktør i Vivi bokhandel Pål-André Lauritzen.

Gode resultater
Det er gjennom et samarbeid med Norad at Vivo bokhandel har fått kontakt med bedrifter på Sri-Lanka som ønsker å levere produkter på det norske markedet. Samarbeidet skal prøve å utvikle bærekraftige forretningsmessige forbindelser.

−Det er en viktig forutsetning at det skal være lønnsomhet i prosjektet for begge parter. Norad har holdt på med dette i mange år og har gode resultater å vise til. For oss som er et mellomstort firma, er det viktig at vi kan være en del av et større apparat som tar seg av transport av varer og kundebehandling på Sri-Lanka, sier Lauritsen.

Arbeid til flere
I løpet av året vil Vivo presentere helt nye produktserier i sine over 20 butikker rundt om i Norge. Dette er barneprodukter, skinn, tekstil, keramikk, smykker og papir.

−Ringvirkningene på Sri Lanka fra salget hos oss vil utvilsomt være positive. Når vi selger produktene her, bidrar det til å utvikle fabrikkene og da får flere arbeid. Det i sin tur bidrar for eksempel til at familier på Sri-Lanka får inntekt, sier Pål André Lauritzen.

Normisjon er den største eieren av Vivo bokhandel