Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

På samme lag

Sammen for noe stort
Foto: Einar Larsen

… på vei til Vaulali 13. desember. Kunne ei halvgammel dame ha noe å bidra med når hun­dre unge mennesker samles til TFI-helg? Lederne i Acta hadde invitert meg, og de hadde gode hensikter. Jeg var godt forberedt med manus og gode, sterke ord fra Bibelen. Mine forbedere var i aksjon!

I møte med den store ung­domsflokken var jeg skjelven. Samtidig kjente jeg meg privilegert og takknemlig. Tenk å få dele Guds ord og egen gudserfaring med så mange unge, flotte mennesker! Jeg følte meg inkludert fra første stund. Både av de få jeg kjente fra før, og de mange jeg aldri hadde møtt. Jeg var i et inkluderende felleskap og kjente meg så velkommen! Det var en opplevelse å formidle til den lyd høre forsamlingen! Jeg var blant venner! Dette har gjort meg mer sikker på noe jeg visste fra før: Vi hører sammen!

Møtestil og former til tross. I Guds rike berikes vi av hverandres nærvær, akkurat som i familien heime. Vår troserfaring og livsvisdom må deles med de unge. De unges spontanitet og ærlighet vitaliserer oss og felles­skapet. Når vi kjenner hverandre, blir vi glad i hverandre, og vi tåler mer av det vi ikke er vant til. Vi må øve oss i å tåle! Søskenkjærligheten gjør oss rause. Jeg har fått erfare at den som «går sammen med» unge mennesker, får et rikere liv. Vi er på samme lag!