Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Ecuadortreff på Gå Ut Senteret

Torhild Henriksen, Sylvia Toppe,Odd Arild Gjerlaug 2 rekke: Marie og Øysxtein Sand, Kåre Eidem
Foto: Gunleik Seierstad

Åse Røsvik de Vargas som er misjonens leder i Ecuador, hadde lagt til rette for en spennende samtale på Skype med to av de viktigste pastorene og lærerne i de lutherske menighetene i landet:

Lauro Garcia er bosatt i Daule på kysten og er akademisk leder for undervisningsopplegget IBLE (Instituto Biblico Luterano de Ecuador) Felipe Guamán er pastor og bosatt i Cañar provins. Han har hovedansvaret for undervisningen i kichwa-menighetene i fjellet. Disse to samarbeider godt med å legge til rette for disippeltrening på ulike nivå for medlemmer i de forskjellige menighetene. Vi fikk større innsikt i det som skjer med oppmuntring og konkrete utfordringer som blir til stor hjelp i vår oppgave som forbedere.

Live Danbolt Drange, Maria Holtet, Solfrid Lied, Ingebjørg Seierstad. 2 rekke: Bitten og Kjell Helgøy, Øystein Lied 

Det er noe spesielt med å møte andre som en har kjent og arbeidet sammen med for mange år siden, kranglet med og hatt det kjempemorsomt sammen med! Det er ingen andre vi kan snakke om Ecuador med, som vil forstå oss på samme måte.

 

Fra venstre: Helge Drange, Live Danbolt Drange, Maria Holtet,
Ingebjørg Seierstad, 2 rad: Kjell Helgøy, Berge Toppe, Solfrid Lied, Øystein Lied. Bak: Arne og Magnhild Byrkjedal og Ingrid Holst

Vårt fokus for samlingen var ”Livsløpet – og Ecuador som en del av det” Pensjonert prost og nå sokneprest Dag Mysen var invitert til å holde foredrag. Med utgangspunkt i egne erfaringer og teologiske refleksjoner omkring spørsmålet ”Hva er kristentroens livsprogram?” fikk han engasjert oss alle til refleksjon og fruktbar samtale.

 

Sylvia Toppe, Bitten Helgøy, Berge Toppe, Kjell Helgøy, Heløge Drange, Kåre og Lindy Eidem, Maria Holst, Torhild Henriksen

Ecuadorstemning ble det fullt ut da Torhild Henriksen fant en gitar på internatet. Med godt samarbeid klarte vi å rekonstruere teksten til våre gamle favorittsanger. Men neste år tar vi med oss den gode gamle sangboka ”Himnos de Fe y Alabanzas” !

Vemodig var det å tenke på at neste samling i oktober 2016 antakelig må bli et annet sted i landet siden Gå Ut Senterets fremtid er uklar. Men misjonsoppdraget er det samme!