Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

SAT-7 nå også på tyrkisk!

Foto: Sat-7

For Normisjon er det ekstra spennende at sendingene når Aserbajdsjan, der de forstår tyrkisk godt og mange følger med på tyrkiske kanaler. En tid har man sendt programmer på internett, men med langt mindre seertall enn man kan forvente nå. Programmene går 24 timer i døgnet.

Kristendommen har dype røtter i Tyrkias historie, men i dag er det bare 150 000 kristne i landet. Det er mange misoppfatninger om hva de kristne står for. Noen ser til og med på dem som forrædere. SAT-7 TÜRK vil minne om at de kristne har vært i området i to tusen år, og at de hører til i landet.

De fleste programmene blir produsert i Istanbul. Direktøren for kanalen, Melih Ekener (til høyre på bildet), sier at den største utfordringen for tyrkiske kristne er ensomhet. At de kristne kan betjene sine egne fellesskap og samtidig løfte frem Tyrkias kristne arv, ville ikke ha vært mulig for ti år siden. Dette viser hvor mye landet har forandret seg. Midt imellom de ofte forstyrrende nyhetene vi kan lese om Tyrkia, er det noen store ting på gang.

”Vi takker de tyrkiske myndighetene for å ha vist tid og interesse for å engasjere seg og godta våre søknader og innvilge oss en frekvens på den offisielle, statlige kanalen.”
SAT-7 TÛRK har allerede produsert en mengde programmer, slik som drama, dokumentarer, musikk, tilbedelse, egne programmer for barn, ungdommer og kvinner, og studioshow. De verdsetter de kulturelle verdiene i Tyrkia og viser verden en farge som ofte mangler i oppfatningen folk har av landet.

Ekener sier: ”Vi er overveldet. Vi har håpet og drømt, og fulle av bønn har vi sett frem til denne starten. Det er virkelig et mirakel og vi er veldig takknemlige til Gud for det han har gjort.”