Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Huset vårt er lite men vi er veldig lykkelige

Dette er Prianka, avgangselev hos oss på Martin Luther College ifjor.
Foto:

Mens vi i høst hadde besøk av en lærer og to elever fra Framnes videregående skole, møtte vi denne jenta, Prianka, i bakgatene bak Martin Luther College. Prianka kjente oss igjen og vi henne. Hun hadde jo vært elev hos oss, men var nå ferdig på videregående. Få ting er så trivelig som hyggelige møter med eks-elever, enten det er i Norge eller i Bangladesh.

Eks-eleven ville vise oss hvor hun bodde, hun ville vi skulle hilse på familien hennes, og hun ville bare være sammen med oss. Vi kom inn i rommet og satte oss på det eneste stedet det var mulig å sitte, på en seng. Kanskje den tilhørte hennes foreldre? Vi prøvde å skjule så godt vi kunne at det så stusselig ut. Bor det mange her? Bor dere så trangt, tenkte vi, men torde ikke spørre slik. Mange folk, unge og eldre, kom til, noen bodde tydeligvis der og andre ikke.

Prianka viste oss rundt i det knøttlille huset og fortalte hvem som var hvem av de som dukket opp. Smilende sa hun setningen det ble umulig å glemme: - We have a small house, but we have a lot of happiness.

Prianka har forstått noe viktig. Det avgjørende er hva du fyller huset med, ikke størrelsen.

Trenger man et stort hus, det være seg i Norge, Bangladesh eller andre steder, er det ikke noe galt med det. Det viktigste er likevel ikke størrelsen på huset, men hva vi velger å ha inni. "Happiness" er viktig. For familien til Prianka var fattigdommen ikke til hinder for å ha det både godt og gøy. Det var heller ikke til hinder for å dele med oss rike hva de hadde.

Som utsendinger for Normisjon er vi i Bangladesh for å bidra med noe. Men vi opplever også at vi lærer mye. Prianka sa det så enkelt og innholdsrikt. For vår del kan vi legge til: Vi tror ikke at glede og lykke er noe man finner ved ensidig å lete etter den. Vi tror heller at glede og lykke kommer som et resultat av et et meningsfylt liv. Det kan man ha mange steder, men det avhenger av hva man fyller huset med.