Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Gudstjeneste på MLC

Med støtte fra veldedighetsfondet i DICC, Dhaka International Christian Church, har MLC nå både gitar og keyboard.
Foto:

Blokadene fører til vanskeligheter for alle deler av samfunnet. For elevene på MLC har det vært vanskelig, for noen umulig, å returnere til byen etter julebesøk hjemme i landsbyen. Men skolen er oppe og går for dem som er til stede. Og en gudstjenste har vi også rukket å ha på nyåret.

Arbeidsplasen vår, Martin Luther College, har to hovedsiktemål. Det ene er å gi god videregående utdanning til alle elevene som går hos oss. Skolen har dog et mål om å være spesielt til stede for ungdom som vil ha problemer med å få denne utdannelsen på annen måte. De kommer inn til Dhaka fra landsbyer som ofte ligger både en og tre dagers reise unna. For disse elevene har vi internat.

Nettopp med basis i internatene jobber vi også med MLCs andre hovedmål, å gi kristne ungdommer kristent fellesskap og opplæring. Kveldssamlinger, kursvirksomhet og ikke minst gudstjenster søndag ettermiddag på MLC er viktige virkemidler. Våre kristne elever kommer fra ulike kirkesamfunn, og i vår del av nordre Dhaka er mange kirkesamfunn representert. Det er derfor et mål at man skal finne "sin egen" kirke i tillegg til å komme til oss på MLC. Derfor har vi gudstjenster hos oss på MLC annenhver søndag. Og annenhver søndag oppfordres elevene til å gå til "sin egen kirke". I beste fall har det å gjøre seg kjent med en lokal kirke den tilleggsfunksjonen at det gjør overgangen fra landsbyliv til storbyliv enklere. Samtidig håper vi at det for noen elever kan legge gode føringer for et åndelig fellesskap i videre studietid.

Hvilken er elevenes favorittsang og dermed aller mest sunget på gudstjenestene på MLC? Svaret overrsasker litt. Torunn kjente sangen fra Norge. Jeg, Hans-Jørgen, gjode det ikke. Det er opprinnelig en svensk sang bygd over Salme 42 i Bibelen. Den finnes i den nye norske salmebok på nr 388: 

"Som ein hjort lengtar etter vatn eg lengtar etter deg". Sangen synges selvsagt på bengali.