Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Kaninoppdrett i Santiago

Velstelte kaniner i Santiago kan gi inntekter til kirken.
Foto:

- Jeg trives med å passe kaninene, smiler Carmen Montes de Oca. - Da jeg ble arbeidsledig i fjor, ble jeg spurt om å ta ansvar for kaninoppdrettet. Jeg er glad i dyr, og kirken kan få inntekt ved en slik kjøttproduksjon. På Cuba er det mangel på kjøtt, og vi tror dette kan bli en bærekraftig virksomhet

Carmen Montes de Oca stortrives med å passe kaninene til den lutherske synoden.

Ny erfaring
- Da vi startet med kaniner, hadde vi ingen erfaring med dette, forteller Carmen. - Landets myndigheter har for første gang tillatt småbedrifter, og hverken samfunnet eller enkeltpersoner har erfaring med privat, lovlig virksomhet. Derfor blir det endel prøving og feiling i starten. Myndigheten tillater nå 200 ulike private yrker, og samtidig er en million statsansatte sagt opp. Kirken vår trenger inntekter, og myndighetene ser positivt på nye arbeidsplasser.

Både kaniner og marsvin trives med godt stell i en frodig bakgård i Santiago på Cuba.

Respekt
Den lutherske synoden nyter respekt fra myndighetene og har etter mange års kamp fått fullverdig legal status. Evangelisering og hjelp til fattige går hånd i hånd. I Santiago by arbeider kirken med etablering av trykkeri og mekanisk verksted, som skal gi inntekter og arbeid. I byen er det vokst frem fire menigheter med sine egne prester, og virksomheten utvides stadig.

Vil du støtte en voksende kirke, kan du sende en gave til konto 1503.02.13537, «Hjelp til selvhjelp på Cuba» prosjektnummer 121.80.501 eller gi med kort her!