Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Barn på Normisjon-festival skal lære å like fisk

Kokkeskole for barn i regi av Kokkens mesterlaug Aust-Agder
Foto: Foto: Kokkenes mesterlaug Aust-Agder

Kokkenes mesterlaug Aust-Agder deltar på sommerfestivalen ved den nye Normisjonshallen i Grimstad. Barn fra hele landet er ventet til festivalen som starter helt i slutten av juni.

−Vi gleder oss til å gi barna på festivalen en helt spesiell matopplevelse, sier Magne Larsen i Kokkenes mesterlaug.

Han tar med seg seks kollegaer og vil lære barna hvordan de lager fiskesuppe.

Alle må smake
−Foreldre har ofte problem med å få barna sine til å spise fisk. Vi har god erfaring med å drive kokkeskole for barn. Når barn får jobbe sammen med tøffe kokker i uniform er vår erfaring at de også blir glad i maten de selv lager, sier Larsen.

−Vi har en regel om at alle som skal være med må smake på maten vi lager, men vi tvinger ingen til å spise, bare smake, sier mesterkokken.
Kokkeskolen holdes utendørs rundt en mobil wok-panne på 200 liter. 30 barn av gangen blir fortalt hvilke råvarer som er best å bruke og hvordan de vurderer om fisken er fersk eller om den er utgått på dato. Etter litt opplæring får barna selv kutte opp råvarene og koke suppe.

Selger til foreldrene
−Vi liker å tøffe oss litt for barna. Når vi skrur på gassfyren på woken blir det mye lyd. Og når vi heller i olje, chili og hvitløk blir det god lukt og god stemning, lover Larsen.
Når barna er ferdige med å lage til fiskesuppen blir det salgsboder der foreldrene kan kjøpe middag av barna.

−Foreldrene er velkommen til å se på når barna er på kokkeskole, men det er vi som styrer det hele og griper inn overfor barna om det blir nødvendig, sier Magne Larsen i Kokkenes mesterlaug.

Kokkeskolen blir for barn i alderen 5 til 12 år på Amigosfestivalen under Sommer i sør med Normisjons GF fra 29. juni til 5. juli.

Meld deg på Amigosfestivalen i dag!