Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Entusiastiske skreddere

Foto:

De er begge skreddere av yrke, og det var gjennom det at de kom i kontakt med Rettferdig handel-prosjektet som Normisjon startet i Aserbajdsjan, som i dag drives gjennom Folk Art-butikken.

Daglig leder av Folk Art, Zemfira Mahmudova, forteller at de har samarbeidet med ekteparet Huseynov i ca. 5 år. – De har vært gode å samarbeide med fra begynnelsen av, forteller hun. – Produktene de syr er av god kvalitet, og når vi diskuterer hva som kan selges, er de entusiastiske og tenner fort på nye ideer. Deres styrke er også at de arbeider sammen, og da gir de hverandre ideer, slik at sluttproduktet blir enda bedre, forteller Mahmudova.

Det er enkelt, med et rom der foreldrene og deres tvillingsønner på 14 bor. En ovn i hjørnet holder rommet varmt, og i et annet hjørne står symaskinen. For om lag et år siden ble den gamle symaskinen til ekteparet ødelagt, og hovedinntekten deres ble borte. Men takket være støtten som Folk Art-butikken mottar, blant annet fra Normisjon, hadde de mulighet til å bidra med penger til å kjøpe en ny symaskin til familien.

Men selv med en god symaskin og gode evner, er det vanskelig å få endene til å møtes. – Vi er bare 40 husstander her, forteller Aynur. Det er ikke mange nok til at vi kan tjene penger på å sy. Bare rundt skolestart har jeg nok å gjøre som skredder. For å klare seg, har mannen Huseyn tatt seg jobb som bygningsarbeider i Baku, og kona Aynur selger små kaker og snacks til skoleelever, ved siden av å ta bestillinger som skredder og å sy vesker på bestilling for Folk Art. Deres ønske er å få flytte inn i de nye husene som myndighetene bygger for internflyktninger. Kanskje en dag, sier Aynur, - om Gud vil.