Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Starter kirkesport på Cuba

Henrikke og Johanne med fornøyde CRED-ledere på idrettsplassen «La Normal» i Santiago. Roselys er nr to fra høyre, og Rosa Edith sitter i midten foran.
Foto: Kjell Ove Hatlem

- Vi gleder oss over dette fantastiske samarbeidet med ungdom fra Norge, sier Roselys Laborde, som er hovedkontakt på landsplan for det nystartede cubanske CRED (Cristianos en Deporte - Kristne med Sport). - Vi ser at barn som vokser opp i kirken, ofte dropper ut når de kommer i tenårene. En slik lavterskel-aktivitet kan hanke mange inn og gi et godt ungdomsmiljø.

Opplæring
De to 19-åringene Johanne og Henrikke har lært opp to cubanske tverrkirkelige team i å integrere sport med bibelundervisning og deltagelse i kirken. I løpet av tre varme uker sist sommer samlet ungdommene seg på stranden, i parker eller på sportsplasser. Nå i februar var Henrikke på nytt på Cuba for å følge opp CRED, denne gangen med Thomas Gardum fra Ghand, som også har mye erfaring fra KRIK.

-Vi pleier gjerne å spille fotball barbent, forteller 17-årige Rosa Edith, som er lokalkontakt i Den lutherske synoden på øst-Cuba. -Når mange ikke har gode sko, spiller vi heller uten sko alle. I CRED vil vi satse på fotball, volley, baseball og dans i grupper. Sport er noe som engasjerer cubanere. Samtidig er det flott at kirkens tilbud ikke er konkurransepreget, men inkluderende.

-Det var moro å ha med litt utstyr fra Norge, forteller Henrikke. -Iveren var stor da de pumpet opp sine egne fotballer og fikk skrive CRED på egne nye vester! Vi hadde det veldig gøy sammen, og i hver samling har vi en kort, stille stund med fokus på Jesus.

Pust i bakken.  Rosalba holder andakt i CRED i Achotal på Øst-Cuba.  (Foto: Kjell Ove Hatlem)

Pionerarbeid
Den lutherske synoden på Cuba har i mange år profilert seg innen opplæring av alle aldersgrupper, en trosopplæring som legger vekt på at kristne skal leves integrert i samfunnet. Når lederne i kirken nå heier frem CRED, er de bevisste på at her er de pionerer i landet. De ser det som et stort pluss å invitere ungdom fra andre kirker. Denne gangen er det en episkopal kirke og to pinsekirker som er med i lederteam for det nye ungdomsarbeidet.

Støtt kirken på Cuba, som organiserer dette viktige nye sport-og-kirke-arbeidet blant ungdom! Normisjons gavekonto er 1503.02.13537 med prosjektnummer 114.96.999 eller gi med kort her!