Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Juniorleir i Mali

Foto:

Leiren begynte 27 desember. 72 barn var registrert, men når det kom til opptelling var vi rundt 120 med ledere og kokker. Leiren begynte med en åpning hvor alle bygdene presenterte seg og fremførte en sang. Tema for leiren var "Livet sammen med Jesus". Hovedtaleren, Jeanne, som i over 20 år har jobbet med barn, underviste og tok fram emner som tilgivelse, nåde, bønn, felleskap og kjærlighet. Barna hørte godt etter og til spørrekonkurransen den siste dagen, hadde alle grupper fått med seg det meste og kunne svare på spørsmålene.

 

Utenom undervisning var det mye lek og sport. Ut på ettermiddagen, når sola ikke lenger var så stikkende varm, var fotball, volleyball, hoppetau og andre små aktiviteter som f eks. å lage armbånd og å tegne på programmet.

Den ene ettermiddagen tok vi fergen over elva, til stor glede for de som ikke er vant til at se så mye vann på et sted. Vi tok fellesbilde ved "Mali sadjo", skulpturen av en stor flodhest som er kjent i hele Mali som et symbol på Bafoulabé.

Om kvelden viste vi film. Barna så juleevangeliet innspilt av barn fra Goundara og en kristenfilm på bambara, det største språket her i Mali. Den ene kvelden samles alle rundt bålet til sang og eventyr. Den siste kvelden var det avslutning med lovsang, utdeling av bibler, som Jeanne hadde med seg, og ikke minst ble vinnerne av spørrekonkurransen avslørt. Jentene fra Bafoulabé var stolte over å få med seg premie hjem.