Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Leir, leir og atter leir!!

Foto: Karen Elise Birkeland

 Helgen 13.-15. februar var vi sammen til nok en fantastisk helg på Lønningstrand leirsted, denne gangen med mange nye deltakere. Forventningsfulle ledere og deltakere møtte hverandre fredags ettermiddag og leiren var i gang. Siste påmelding tikket inn bare noen timer før leiren skulle begynne, og det ble i alt 18 deltakere og 9 ledere som skulle bli bedre kjent med hverandre denne helgen.

    Temaet for leiren var basert på Acta – barn og unge i normisjon sin visjon om at vi ønsker å se flere barn som møter, lærer å følge og ærer Jesus Kristus. Temaet på fredagskvelden var det å møte Jesus, og Kari fortalte oss om kvinnen ved brønnen som møtte Jesus, og som fortalte landsbyen sin om han slik at også de kunne møte ham. Etterpå var det spill og snacks på stua, før klokka slo halv elleve og det var tid for å sove.

Lørdagen startet med bibeltime og Mariann fortsatte å fortelle om hvordan vi kan følge Jesus. Det ble mange fine samtaler i gruppene om temaet på bibeltimen. Etter at bibeltimen var ferdig bar det ned i den store lavvoen for å sitte rundt bålet og spise nistepakken og drikke kakao. Nå møtte deltakerne tre nye ledere som skulle være med å hjelpe til med aktivitetsløypen. De ulike aktivitetene ungene kunne velge mellom var bueskyting, luftgevær, baking og hobby. Fantastisk vær gjorde at mange av ungene valgte å være ute store deler av formiddagen. Inne satte bakegruppen i gang med å bake fastelavnsboller til misjonskafeen vi hadde bestemt oss for å invitere alle foreldre og foresatte til. I tillegg holdt hobbygruppen på med å lage fine dyptrykk som skulle selges i kaféen.

Lørdags kveld hadde vi bønnevandring, og det ble en utrolig fin stund. Mariann hadde laget til flotte poster som deltakerne og lederne benyttet seg av. Man skulle tro at det å si til atten 4.-7. klassinger at de må være stille i 45 min skulle by på utfordringer, men alle deltakerne holdt seg rolige under hele bønnevandringen og brukte god tid på de enkelte postene. Noen av deltakerne brukte god tid på å slå opp bibelvers og skrive dem ned i notatbøkene de hadde kjøpt. På en av postene kunne man sette et fingeravtrykk i et hjerte hvis man hadde bestemt seg for å følge Jesus. Samtlige deltakere fylte hjertet med sitt fingeravtrykk. Flere av deltakerne sa i etterkant av bønnevandringen at de skulle ønske den varte lenger. De opplevde det som flott å bare være i Guds nærvær og lese i bibelen.

Søndagen fortalte Mariann oss om det å ære Jesus, og hvordan det kan se ut i våre liv. Det å ære Jesus trenger ikke bare å handle om det å lovsynge ham, men også om å bruke de evnene han har gitt oss. Barna fulgte nøye med og noterte flittig i notatbøkene sine. Etter middagen var det klart for misjonskafe, noe jeg hadde gledet meg veldig til. Vi har jobbet en del med hvordan vi kan knytte leir og hjem sammen, og misjonskafeen kom som en ide for å gjøre noe med nettopp dette. Tidligere har det vært slik at foreldrene kommer og henter barna når leiren er slutt. Hva barna forteller om leiren eller hva som blir formidlet til foreldrene er uvisst. Derfor tenkte vi at vi ønsket å gjøre noe aktivt for å koble på hjemmet. Kl 14.oo presis den søndagen åpnet misjonskafeen dørene, og mange av foreldrene hadde allerede kommet. Samtalene som oppsto i matsalen den dagen var fantastiske. Det å se deltakere, ledere og foreldre i samspill var nydelig. Jeg tror foreldrene satte pris på muligheten til å snakke med lederne om leiren, og mange av dem var nysgjerrige på det vi hadde gjort. Det er absolutt noe vi ønsker å gjenta neste leir!