Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Studentarbeid fører til tro

Foto: Lysom Kin

Studentene er både kristne og ikke-kristne. Av de som ikke har vært kristne har nå over 50 blitt kristne og døpt. Over 40 er ferdig med å studere og har fått seg fast jobb.

Ramorn er en av de som har nytt godt av tilbudet på mange vis. Han kommer fra provinsen Savy Rieng, som grenser til Vietnam. Han bodde på internatet i to år og har nå fullført sin ingeniør bachelor grad. I tillegg har han blitt døpt og sier han er veldig takknemlig for «bror» Sithoun og «søster» Lysom som har heiet på han under studiene og motivert han til å jobbe hardt. Nå jobber han som ingeniør.

 

Dara liker å hjelp andre
Dara (24) kommer fra Battambang ved grensen til Thailand og har ikke annet enn godord å si om internatlivet. – Det å bo på internatet er det beste som har skjedd i mitt liv. Jeg er helt sikker på at det ikke har vært en tilfeldighet men at Gud har planlagt at vi skal få oppleve hans nåde, forteller han entusiastisk. – Etter å ha bodd her i fem år har jeg møtt alle slags mennesker. De har lært meg å tilgi, å være tålmodig, å elske, å dele og å bry meg om andre. Jeg kom fra en buddhistisk familie men Gud hadde en plan med mitt liv. Nå har jeg blitt kristen og det er ikke bestandig lett. Vi må leve med forfølgelse og kritikk fra venner og naboer. Men nå er alle i familien min, bortsett fra pappa, blitt kristne. Jeg er sikker på at Gud vil kalle han en dag også, sier han med troverdighet i øynene.

Dara er i ferd med å ta en mastergrad i Business og drømmer om å åpne og drive et turistbyrå i hovedstaden. Han ønsker også å åpne en cafe og en suvernirbutikk hvor han kan gi studenter ved internatet en deltidsjobb mens de studerer.  – Jeg kan bruke pengene på å forsørge meg selv, internatet og kirken. Jeg tenker at hvis grensene en dag skulle bli stengt, og vi ikke kan motta støtte fra utlandet, så er det viktig at vi kan greie oss selv, sier en motivert Dara.