Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Endelig radio

Adama i det nye studioet
Foto: Espen Halvorsen

En teknikker fra Bamako hjalp oss å sette utstyret sammen. Og så var det klart for Espen og Adama. Adama, som lenge har hatt et hjerte for radiosendinger på fulani og som også kom opp med drømmen om et radiostudio. Eller egentlig ville han ha en egen radiostasjon, men jeg tror det blir bra med et studio.

Espen er klar for å prøvekjøre utstyret. 

Det krever trening å lese godt på radio, selv for en som er vant til å preke. 

Ungdomskoret i kirken

I tre uker har de snakket, tatt opp, klippet og satt sammen. Elevene og lærerne på bibelskolen fikk innføring i radioarbeid. Ungdomskoret i kirken ble kalt inn og de fikk spilt inn flere sanger. Det ble holdt kurs for de som preker på radioen. Noe av målet var å få dem til å tenke gjennom hvem de snakker til når de spiller inn en preken som går ut til de fleste landsbyene i område. Det er ikke sikkert man kan ha den samme prekenen i kirken og når man snakker til en gruppe der de aller fleste er muslimer. 

Etter nesten tre uker innelåst i et studio fortsatte undervisningen i en landsby på vei ned mot Bamako. Her er flere av de kristne trofaste på radioen hver lørdag ettermiddag. Her ble det lagt vekt på at for å snakke bra på radio, så må man vite hva man skal si, til hvem man snakker og hvordan man har tenkt å si det.  

Undervisning med radiointeresserte malinkeer. 

​Leseprøve

I dag sender Normisjon kristne andakter på malinke på en radiostasjon hver lørdag. Fulani blir sendt på 12 radiostasjoner. Kassonke sender vi på 7 radiostasjoner og vi dekker omkring 60% av kassonkeområdet. Målet er at vi innen få år skal dekke hele kassonkeområdet, slik at alle kassonkeer har mulighet til å høre en kristen sending når de skruer på sin lokalradio.  

Med dette studioet har vi mulighet til å nå lenger med bedre programmer. Adama er helt utslitt etter tre ukers intens jobbing, men samtidig er han full av nye ideer og planer for hvordan vi kan nå enda lenger og bli enda bedre. Jeg kjenner at dette er en tur jeg har lyst til å være med på!