Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

På ørnevinger

Foto: Privat

Jeg flyttet til Vågsøy sammen med mannen min, høsten 2011. Ei ny og spennende tid lå foran. Vi opplevde at Gud pekte ut veien for oss. Hvordan ville dette bli? Før vi flyttet, talte Gud veldig sterkt til oss om ørner. Hvordan ørner lever, hva som kjennetegner en ørn, hvordan en ørn lar vinden løfte seg høyere og høyere, hvordan ørnen søker oppover mot sola når den møter sykdom og motgang.

Gud bruker bilder om ørnen mange ganger i Bibelen.
«Han gir den trette kraft og den som ingen krefter har, gir han stor styrke. Gutter (og jenter; min tilføying) kan bli trette og slitne, unge menn (og kvinner) kan snuble og falle. Men de som venter på Herren, får ny kraft; de løfter vingene som ørnen, de løper og blir ikke utmattet, de går og blir ikke trette.»
Fantastiske løftesord fra Jesaja 40.29-31. Vi trenger ofte ny kraft og ja, vi kan bli slitne!

En av de første dagene vi bodde ute ved havgapet, så vi ørnen på nær avstand. Vi skjønte fort at dette virkelig var et ørnerike! Nå 3.5 år senere, blir jeg like fasinert hver dag jeg ser en ørn, enten hjemme eller forbi vinduet mitt på jobb. «Wow, takk Gud!» Det er noe majestetisk og mektig over disse fuglene. Jeg trenger at Gud minner meg på å løfte blikket, som ørnen. Søke oppover, mot Gud. La meg bli løftet oppover, skifte fokus, hvile i Han, bli båret av Han.

Ørner søker oppover, de bygger rede i fjellsiden. Jeg har blitt fortalt at når ørneungene skal lære å fly, blir det gjort et interessant forarbeid. Mamma og pappa –ørn fjerner alle myke effekter fra reiret. All fjær, all dun kastes ut. Igjen i reiret er kvister og torner. Komfortsonen er i ferd med å fjernes. En dag, mens ørne-ungen aner fred og ingen fare, blir den dyttet utfor klippen. Det faste, trygge er borte. Ørnen går som en spiral nedover, nedover, mens den febrilsk flakser med det som en dag skal bli sterke vinger. Skrekkslagen. Like før den krasjer rett i bakken, kommer en varm og stødig fuglekropp under den skjelvende lille kroppen, og løfter opp igjen.
«Som en ørn får ungene til å fly fra redet og svever over dem, slik bredte han ut sine vingefjær, tok og bar ham på sine vinger.»
5.Mos 32.11.

Når nye oppgaver står foran oss, eller vonde opplevelser kommer i vår vei, kan det føles som alt komfort forsvinner og vi faller i spiral nedover mot avgrunnen. Men Han vil bære deg! … Kanskje svever Han over deg akkurat nå?

Illustrasjonsfoto. Copyright: Steve Berardi. Link til foto