Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

2000 nye frelste

Takk for alle som er kommet til tro på Jesus.
Foto: Terje Høyland

«Vi er oppløst i tårer etter å ha å ha sett Gud bevege massene.»
Lokale kirkeledere og evangelister er tydelig rørt over å se responsen fra kambodsjanere under Godhet- og Evangeliseringsaksjonen i uke 8-2015.
I løpet av onsdagen 18. februar har aksjonens medarbeidere registrert over 700 nye kristne. Totalt ble mer enn 2000 nye kristne registrert i løpet av aksjonens 4 dager. Ja, du leste riktig: over 2000 mennesker tok imot Jesus og vil registreres med navn og adresse slik at de kan få videre oppfølging fra de lokale kirkene.
Generalsekretær i Normisjon, Anne Birgitta Langmoen Kvelland var med og bidrog under aksjonen, og hun oppsummerer det slik: «Vi var 60 stykker fra Norge som deltok på en fire dagers evangeliseringsaksjon organisert av kambodsjanere. Det kambodsjanske teamet var på 30–40 stykker, og vår oppgave var først og fremst å støtte dem. Vi var med på husbesøk, forbønn, møter for voksne og lek for barna under disse møtene, vi har sikkert hatt barnemøter for og lekt med 1000–2000 barn. Vi brukte veldig mye tid på å be for mennesker, for stedene vi var på og for møtene. På husbesøkene hjalp vi det kambodsjanske teamet med å presentere evangeliet, be for mennesker og invitere til møte. Mange syke ble bedt for, og flere ble friske. Alle vi ba for, ble lagt i Guds hender. Vi er takknemlig til Gud for de store tingene han gjorde. Dette var fantastiske dager.»

Normisjon sitt kirkebyggende arbeid i Kambodsja handler om å slå følge med lokale kirker i Kambodsja. Vi bygger ikke et kirkebygg, men vi bygger et nettverk, vi bygger ledere, vi bygger et folk.

Siden 2010 har Normisjon jobbet med et ledertreningsprogram, som ledes av Sithuon Seap og Chakreya Choun, begge er ansatt i Normisjon. Disse to trener et team på 16 kirkeledere, som sammen trener ca. 1500 ledere. Et forsiktig anslag er at disse i neste runde trener rundt 10 000. Disse lederne kommer fra 18 av landets 25 provinser og er en god blanding av unge og erfarne ledere fra de fleste kirkesamfunn.

Hvert år forbereder og gjennomfører to og to provinser Godhet- og Evangeliseringsaksjon. Gjennom aksjonen trener kirka på å lede sin egen varige vekst, samt fortelle evangeliet om Jesus til tusenvis av barn og voksne. Etter fjorårets aksjon ble det startet 28 nye huskirker. Hvor mange huskirker det vil være behov for å starte etter aksjonen i år, er enda ikke tydelig. Men det som er tydelig, er at kirka er klar for å følge opp alle de mer enn 2000 menneskene som har registrert seg med navn og adresse.

Normisjon har også valgt å investere i et program som gir økonomisk støtte til, og opplæring av evangelister. Og evanglistene våre er klare til å begynne på oppgaven med å følge opp de som har kommet til tro.

Det blir fort mye tall, store tall i en slik oppsummering. Men, det handler kanskje først og fremst om enkeltpersoner. Enkeltpersoner som får sine liv forandret. En av disse er en bestemor. En bestemor som ufrivillig har fått ansvaret for sitt barnebarn. Datteren hennes ble etter en voldtekt gravid og fødte en liten jente. Datteren reiser deretter fra jenta si for å lete etter jobb i Thailand. Mens barnebarnet, tydelig sulteforet på fysisk kontakt, klamrer seg til en av de norske i 5 timer, blir bestemoren kristen og under forbønnen får hun rettet opp sin skjeve rygg.

Som nevnt innledningsvis, å se Gud bevege folk rører ved oss. Å få smake på vekkelse, å få se bokstavelig talt hele salen, minus de 5–10% som allerede er kristne, reise seg for å komme frem og be frelsesbønn er et mektig syn. Å få høre historiene til enkeltmennesker er mektige øyeblikk. Vi er velsignet som får slå følge med denne gjengen.

Vær gjerne med og be for alle de lokale kirkene, oppfølgingen av de nye kristne og alle barna vi hadde kontakt med. Tilbakemeldingene fra de som var i Kambosja i februar, er at de er overveldet og føler at de har vært med på noe virkelig stort. Så stort og overveldende at det er vanskelig å fatte. Det griper om hjertet og blir værende der.

Kambodsja griper tak i oss som blir kjent med landet. Folket griper oss, og vi er i stor takknemlighet til Jesus for alt det han gjør.