Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

5-klassinger engasjert for Nepal

Andrea (11) fikk lyst til å engasjere klassen for Nepal. Det greide hun virkelig!
Foto: Audhild Larsgård Berge

Andrea Larsgård Berge (11) var på fjelltur sammen med mamma da hun fikk ideen om å få med klassen på å samle inn penger til Nepal etter jordskjelv-katastrofen. Når hun kom hjem løp hun bort til en av hennes gode venner Eline (11) som var helt med på at dette var en god ide. 

Like etterpå hadde de to jentene fått med seg over 40 elever i begge femte-klassene på Flisnes skole i Ålesund kommune. Elevene bakte og delte seg opp i et onsdags-lag og et lørdags-lag. - Dette er et skikkelig godt barne-initiativ, sier Audhild Larsgård Berge, som er en stolt mamma. - De har stått på skikkelig og laget plakater og bakt. De bestemte alt selv. Hva de skulle bake og at de skulle selge kaffe og saft i tillegg, forteller hun. 

Femteklassingene i aksjon for Nepal. Foto: Pia Larsen  

Elevene har stått fem forskjellige steder fordelt på de to aksjonsdagene. På plakatene fikk også folk oppfordring til å gi selv om de ikke hadde lyst til å kjøpe kake og kaffe. "Det er lov å gi uten å kjøpe," stod det på en av plakatene. Nå har elevene fått inn 20717kr og 35 euro! Pengene går til Normisjon og Himalpartners arbeid blant jordskjelv-rammede i Nepal.  

- Mamma tenk at en sånn tanke kan føre til så masse, sa Andrea til meg en dag. Jeg kunne forsikre henne om at det de har gjort betyr en veldig stor forskjell. Ungene synes det var så gøy og foreldrene var så stolte! Jeg håper også at dette kan være til inspirasjon for andre, sier Audhild Larsgård Berge. 

Normisjon er i alle fall utrolige stolte, rørte og takknemlige for disse femteklassingene! For en gjeng!