Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Nytt kraftig skjelv (7,3) i Nepal!

Dette synet møtte Sherpaer som nylig var ute i distriktet for å levere nødhjelp. Bildet ble tatt før det nye skjelvet kom 12.05.
Foto: Caleb Sherpa

USGC skriver på sin nettside at epi-senteret ligger 83km øst for Kathmandu litt sør for grensen til Kina og at jordskjelvet har en dybde på 18,5 km. Det betyr at jordskjelvets episenter ligger i nabodistriktet til Okhaldhunga sykehus. 

Oppfordrer til forbønn og økonomisk støtte
- Dette er nok en stor tragedie for landet! Vi føler med folket i Nepal og oppfordrer til bønn for landet og folket og også støtte til hjelpearbeidet, sier generalsekretær i Normisjon Anne Birgitta Langmoen Kvelland. 

Norske utsendinger preget av situasjonen men i god behold
Landansvarlig for Nepal, Nils-Magnar Sture, har vært i kontakt med Bøhler ved Okhaldhunga sykehus og kan melde om at Kristin og Erik Bøhler er i god behold. Normisjon har også hatt kontakt med Liv Wendel er i god behold i Kathmandu selv om hun også er preget av det nye skjelvet. United Mission to Nepal (UMN) har vært i kontakt med alle internasjonale utsendinger i Nepal og de er alle i god behold. - Så langt har vi ikke fått meldinger om skadde eller omkomne fra vår stab, forteller Mark Galpin i UMN. 


Kristin og Erik Bøhler.   Foto: Arkivbilde, Normisjon

Skader på de eldre bygningene ved Okhaldhung sykehus
- De sjekker bygningene nå. Alt ser bra ut med nybyggene men det er skader på de gamle byggene. De merket skjelvet veldig sterkt og selvfølgelig er folk livredde. De kan se at flere hus i dalen har rast sammen og forventer flere pasienter med skader inn til sykehuset nå, forteller Nils-Magnar Sture. 

Kraftige etterskjelv  
Kathmandu flyplass ble stengt etter det nye jordskjelvet men er nå åpen igjen. USGC melder også om et kraftig etterskjelv nær det opprinngelige skjelvet på 6,3 på Richters skala. 

STØTT ARBEIDET MED Å HJELPE JORDSKJELV-RAMMEDE: 
1. Send NEPAL til 2160 for å gi 200kr 
2. Benytt konto 1503 02 13537 og merk beløpet "Jordskjelv i Nepal"
3. Gi med kort her!