Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Dramatisk nytt jordskjelv

55 kasteløse samlet seg under en pressenning etter det første jordskjelvet.
Foto: Kristin Bøhler

Sykehuset i Okhaldhunga som overlevde det første jordskjelvet uten skrammer har nå fått skader på noen av de eldre bygningene etter at det nye jordskjelv (7,3) rammet Nepal i dag tidlig. Episenteret for det nye jordskjelvet var mye nærmere Okhaldhunga sykehus enn det første skjelvet. De nye bygningene ved sykehuset står fjellstøtt. 

- Nå er vi alle på campingtur. Badmingtonbanen blir langtelt. Der sover staben her. Ventehall og parkeringplass lages om til soveplasser for pasienter og naboer. Ingen bor inne i natt. Jeg har ikke ennå vært oppe i huset mitt. Men det er ikke rast. Bakveggen på Tuks hus er gått ut, skriver Kristin Bøhler. 

Satser på å overleve natten
- Vi har ikke fått inn en pasient fra dette ennå. Ingen biler går. Nå satser alle bare på å overleve denne natten. Det var et skjelv som varte og rakk, det forsvant og kom like sterkt tilbake og sånn holdt det på i 40 minutter. 
Flere hus gikk i Tekanpur igjen og mange av de som hadde skader falt nok helt sammen nå, forteller Kristin Bøhler som akkurat har fått inn flere madrasser og skumgummimatter til sykehuset. 

- Det passet pefekt men nå er vi tomme for presenninger og venter en ny forsyning på lørdag først. Vi er takknemlig  for forbønn. Denne gangen også skjedde det om dagen og det reddet manges liv. Be om at presset nå må ha gått ut av vår jordklode så vi kan få fred, avslutter Kristin Bøhler. 

STØTT ARBEIDET MED Å HJELPE JORDSKJELV-RAMMEDE: 
1. Send NEPAL til 2160 for å gi 200kr 
2. Benytt konto 1503 02 13537 og merk beløpet "Jordskjelv i Nepal"
3. Gi med kort her!