Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Nødhjelp fra Okhaldhunga

"Endelig" står det skrevet i smilet hans
Foto: Kristin Bøhler

Endelig fikk sykehuset i Okhaldhunga de første 1000 presenningene fra Bombay

Det at så mange hus er ødelagt gjør at situasjonen er prekær for mange. Regnet høljer ned og sykehuset jobber på spreng. De har delt ut mange hundre presenninger til mennesker i nærområdet men etterhvert gikk de tom. I går kom endelig de første av 3000 presenninger som sykehuset har bestilt fra Bombay. Utsendinger Kristin og Erik Bøhler satte seg i bilen på en "fridag" for å bidra.  - I dag har vi hatt en fridag så vi fikk en aktiv dag utenfor sykehuset, forteller utsending Kristin Bøhler som jobber ved sykehuset øst i landet. Sykehuset er det eneste som er tilgjengelig for minst 200 000 mennesker. - Vi har kjørt på umulige veier innover i høyfjellet til en liten kommune vi arbeider i, men det er langt fra dit bilen kommer fram og der de bor. Vi ble advart mot å dra uten politieskorte for det har vært tilløp til mye slåssing under utdeling. Men vi viste hvem vi hadde kalt og vi viste vi hadde nok, forteller Bøhler. 


Endelig tak over hodet, godt når du bor 2500 moh

Menneskene som kom for å få en enkel presenning kommer fra fem områder der noen har gått 6 timer og de heldigste ikke mer enn tre timer. - Vi organiserte dem i sine områder og hadde en peptalk først, for når nøden er store er det ikke alltid de beste sidene I menneskene kommer fram. Men lettelsen var stor når de så at det var nok og det ble en fin stemming. Vårt håp er at det kan roe sinnene I landsbyen og hjelpe dem til å stå sammen. Det var 120 hushold som kom gående, noen barn, noen gamle, men alle kunne gå hjem med det de hadde drømt om. Denne gangen hadde vi bare presenninger med, for sikre oss at det ble nok . Det var ikke plass til mer i bilen, forteller hun. 


Kami Sherpa 13 år, henter presenning til sin familie på 7.

- I tillegg kunne vi sende 7 portere med 97 presenninger til et område som ikke var kommet fram. Godt, nå er den delen av området der de bor over 2000 moh dekket med en presenning til hvert hushold. Der er det kaldt også nå når det regner. Samtidig var Direktør Tuk på tur til en annen kommune der de må flytte to lokalsamfunn med ca. 500 husstander for jordskjelvet har laget en dyp kløft i en bratt fjellvegg bak dem. Den første gruppen på 85 hushold, begynte på denne prosessen idag og fikk med seg presenning og matpakke, dvs ris, linser olje og salt, sier Kristin Bøhler som har et tett program for å hjelpe så mange som mulig mens regnet strømmer ned og man har presenninger tilgjengelig.

En småbarns-mor på vei hjem for å bygge seg et telt som skal huse dem gjennom regntiden

- Tusen takk for alt hjelp fra gode naboer av Okhaldhunga i Norge!, avslutter Bøhler. 

STØTT ARBEIDET MED Å HJELPE JORDSKJELV-RAMMEDE: 
1. Send NEPAL til 2160 for å gi 200kr 
2. Benytt konto 1503 02 13537 og merk beløpet "Jordskjelv i Nepal"
3. Gi med kort her! 


STØTT ARBEIDET MED Å HJELPE JORDSKJELV-RAMMEDE: 
1. Send NEPAL til 2160 for å gi 200kr 
2. Benytt konto 1503 02 13537 og merk beløpet "Jordskjelv i Nepal"
3. Gi med kort her!