Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Tilgivelse som våpen mot terror

Foto: Sat-7

De har måttet forlate hus, hjem, eiendeler, skole og venner. I et intervju på SAT-7 blir Myriam spurt om hva hun tenker om de som gjorde dette mot dem. Hun svarer: ”Jeg vil dem ikke noe vondt. Jeg ber om at Gud må tilgi dem.” Hun forteller oss at Gud elsker dem som er i IS. På slutten av intervjuet synger hun en nydelig sang om gleden ved å tro på Jesus.

Intervjuet med Myriam har gått verden rundt på YouTube og sosiale medier.

Han som intervjuet Myriam, oppfordret barna i et senere program til å søke forsoning, selv når den andre har feil. ”Vi skulle elske menneskene slik Jesus elsker dem.” Han forteller dem at de er salt og lys i verden og at ”hvis vi ikke vet hvordan vi skal tilgi, kan vi se mot Jesu Kristi kors”.

Denne holdningen blir lagt merke til i den arabiske verden. Det samme gjelder TV-intervjuet på offentlig egyptisk fjernsyn med en mor som hadde mistet sin datter. Noen hadde kommet på motorsykkel og hadde skutt inn i en bryllupsforsamling utenfor en kirke. Moren fikk det samme spørsmålet som Myriam: ”Hva tenker du om de som gjorde dette?” Og hun svarer på samme vis: ”Jeg ber for dem.”

Det vi ser, og som SAT-7 er en del av, er at det reises en motkraft mot hat og terror. Det er tilgivelsens og kjærlighetens motkraft. 

Se hele videoen her: