Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Galleri Normisjon Iveland: Åpning med stilkarakter seks

Gro Anita Mykjaaland åpnet Galleri Normisjon Iveland
Foto: Thorvald Haaverstad

Solen dukket opp på åpningsdagen lørdag 30.mai og det gjorde også folk i Iveland kommune og mange tilreisende fra flere steder i Agder. Ordfører i Iveland kommune,Gro Anita Mykjaaland, som klippet den røde snoren, la vekt på viktigheten av å ha tid til å stoppe opp og se hverandre og slå av en prat i hverdagen. Det mente hun gjenbruksbutikken Galleri Normisjon Iveland kan bidra til. Hun hadde med seg både kaffe, te og sjokolade som gave til butikken og uttrykte glede over at butikken bidrar positivt til å utvikle kommunens næringsliv.  Fotograf Morten Krogvold hadde for noen år siden besøkt Iveland og skal ha sagt at Iveland "var nesten et sted." Det mente hun at man ikke lenger kunne si, for kommunen har fått både kafé og gavebutikk - og nå også en gjenbruksbutikk. 
 

 ​Butikksjef i Galleri Normisjon Iveland, Solveig Bøe Aagesen, med gave til butikken fra ordfører i kommunen, Gro Anita Mykjaaland. Bak er utleier av lokalet, Gamle Iveland Sparebank, Jånn Kåbuland. Til venstre butikkens interiør-konsulent, Heidi Engestøl. Daglig leder i Galleri Normisjon, Lillian Dombestein, er også med på bildet. 

God start
Skolekorpset i Iveland kommune stilte med flere musikanter og spilte både før og etter at den røde snoren  ble klippet. Flagg var satt opp og rød løper var lagt ut. Daglig leder i Galleri Normisjon, Lillian Dombestein, ba for butikken og takket ildsjelene for butikken med Solveig Bøe Aagesen som lokal butikksjef i spissen, for en fantastisk innsats for å få butikken opp og stå. Galleri Normisjon Iveland er Normisjons syvende gjenbruksbutikk. Den første åpnet i Oslo i februar 2013.  
Denne åpningsdagen var det mye folk som møtte fram og omsetningen ble vel 15 000 kroner. I sommer skal Galleri Normisjon Iveland ha åpent på lørdager mellom 11 og 16. fra høsten av skal åpningstiden utvides noe. I tillegg skal butikken drive netthandel via finn.no slik også de andre butikkene i Galleri Normisjon gjør. Galleri Normisjon Iveland holder hus i lokalene til den gamle Iveland sparebank i Frigstadveien 22. 

Kake til alle
 Ved siden av butikken var det satt opp et telt hvor kunder og medarbeidere kunne nyte kaffe og marsipankake og slå seg ned for en prat. Til vanlig skal butikken, som alle de andre gjenbruksbutikkene i Galleri Normisjon, ha en krok hvor det serveres kaffe og kjeks og man kan sette seg for en prat. Galleri Normisjon har en diakonal profil som handler om å se folk og ta vare på kunder og andre som kommer innom. I tillegg til butikksjef Solveig Bøe Aagesen utgjør butikkens styringsgruppe fem andre medarbeidere: Brynjulf Aagesen, Bergny og Thorvald Haaverstad og Heidi og Bjørn Mikal Engestøl.