Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Danvikelever lærer om Aserbajdsjan

Elevene på Danvik fhs fikk kjenne på kroppen hvordan livet er for menneskerettighetsaktivister.
Foto: Raftostiftelsen

I samarbeid med Raftostiftelsen i Bergen gjennomførte elevene et rollespill der elevene ble tildelt ulike roller som de skulle gå inn i.

Danvikeleven Julie Emilia Torp D`Allesandro sier;»I begynnelsen var det gøy og spennende. Men ettersom spillet utviklet seg, følte jeg meg mer og mer ukomfortabel. Da politiet og regjeringens folk plutselig viste sin makt og puttet uskyldige folk i fengsel, og angrep meg som var journalist, ble jeg virkelig sint. Jeg ble opprørt og forlot rommet gråtende etter at rollespillet var over» sier hun.

 

Det elevene ikke var klar over under rollespillet var at Malahat og Ilgar Nasibov, to av karakterene i rollespillet, var tilstede i rommet. Rollespillet omhandlet virkelige situasjoner og virkelige mennesker.


Malahat Nasibov mottok Raftoprisen i 2009. Ekteparet Nasibov, har sammen med mann og barn vært nødt til å forlate Aserbajdsjan og de har nå opphold på politisk grunnlag i Norge.


«Da vi ble introdusert for Malahat og Ilgar og ble fortalt at rollespillet ikke var fiksjon, men virkelig, da ble jeg satt ut. Det var en ære å møte dem og snakke med dem. Jeg følte at jeg fikk en dypere forståelse av henne og mannen» sa Julie Emilia etter at seminaret var over.

Rollespillet og samtalen med elevene gjorde også et sterkt inntrykk på Malahat og hennes mann Ilgar Nasibov. «Vi er begge dypt rørt og veldig stolte! Jeg så og hørte at dette var en øyeåpner for elevene» sier Malahat. «For meg og Ilgar har denne dagen inspirert oss til å fortsette kampen for demokrati i Aserbajdsjan fra Norge», sa Malahet Nasibova etter at skoledagen på Danvik Folkehøgskole var over.

Alle foto: Raftostiftelsen