Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Prinsessen som Nepal kunne målbinde

Lindy Elise i Nepal for første gang.
Foto: Privat

Lindy har akkurat rukket å fylle 17-år og studerer musikk på Vågen videregående skole. Men det er noe som skiller 17-åringen fra de andre elevene. Det skjedde noe i fjor som satte dype spor. Sammen med lillesøsteren sin og de tidligere Normisjons-misjonærene Ingunn og Jan Magne Moi fløy hun i et døgn for å lande midt mellom de høyreiste fjellene i Kathmandu-dalen. Hun fikk møte mennesker som satte inntrykk, i Kathmandu, i Okhaldhunga og ute på landsbygda utenfor hovedstaden. Hun forelsket seg i landet, folket og kulturen. 

Jeg har lenge hatt et ønske om å bli lærer og spesielt da i Asia. Når jeg var der nede følte jeg at jeg opplevde et bønnesvar på hvor jeg skulle være, og siden har det vært planen min å bli lærer i Nepal. Da jeg kom hjem var egentlig sjokket større enn da vi reiste ned. I og med at vi var der i bare 10 dager var det så mye å ta inn og så mye inntrykk som jeg ikke rakk å fordøye skikkelig før jeg kom hjem. Det var rart å komme hjem å se hvor store forskjellene var, forteller Lindy. 


Bursdagspenger til Nepal
På 16-års dagen valgte hun å ønske seg penger til Okhaldhunga sykehus.  - Det er en av de kjekkeste bursdagene eg har hatt, og det ble vel litt over 4000 kr som kom inn. 
Etter turen har jeg prøvd å være veldig takknemlig for det jeg har, og plutselig var det ikke like gøy å få ting. Selvfølgelig er det gøy, men jeg så i alle fall ikke vitsen lenger, forteller hun. 


I år arrangerte Lindy basar til inntekt for sykehuset i jordskjelv-rammede Nepal. - Siden det var så gøy i fjor, ville jeg gjøre det samme i år, og mor foreslo da å ha basar i stedet for å bare ønske meg penger til Nepal. Da jordskjelvet kom visste jeg og hvor utrolig viktig det var å få dette til, så jeg og mor fant sponsorer til basargaver og opprettet et facebook-event, forteller den engasjerte jenta. - Det gikk og veldig bra. Folkene som kom kjøpte masse lodd og det var veldig gøy. Jeg fikk og fortalt dem om prosjektene der nede og hva pengene gikk til, forteller hun. 

 

Prinsesse for Nepal 
Men det holdt ikke å holde basar. Hun fulgte aktivt med på facebook-tips om hvordan man kan samle inn til Nepal. - Jeg er litt "gal", så når jeg så forslaget om å kle meg ut som en prinsesse for en dag og bli sponset for det, så måtte det jo gjennomføres. Det gikk overaskende bra og flere av mine venner sponset meg, og det ble rundt 1000kr til ABBS. 

Eventyrlig ungdom
Dette er historien om prinsessen som Nepal kunne målbinde.
Dette er historien om norsk ungdom med kreativitet og sjel.
Det er sånne eventyr vi liker.
Vi håper det kommer fler.