Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Okhaldhunga og de gode hjelperne

Foto: Marie Dørdal Sylta

- Jentene har lenge drømt om å reise til Okhaldhunga og vi hadde akkurat begynt å planlegge tur dit høsten 2016 når jordskjelvkatastrofen rammet Nepal. Jentene hadde planlagt å ha garasjesalg til inntekt for egen tur, men da jordskjelvene rystet Nepal fremskyndet de garasje-salgene og bestemte seg for å gi alle pengene til de jordskjelvrammede. De har tatt initiativ til dette selv og arrangert selv, forteller en stolt leder for gruppen Marie Dørdal Sylta. 

Kreativt marked
Iløpet av den siste måneden har jentene hatt to garasjesalg. I tillegg til flotte gjenbruksvarer, har også jentene brukt sine kreative evner. 

- På det siste garasjesalget hadde de marked med mange stands. På treffene med Okhaldhungajentene arbeider de med silketrykk. De får lære hele prosessen fra digitalt design til ferdige silketrykk på tekstil. På garasjesalget hadde de en egen stand med tekstilutsalg. I lekestuen i hagen solgte de lakenposer, kjøkkenhåndkler og handlenett med egne trykk.  I garasjen hadde de laget til med loppemarked, i drivhuset var utsalg av apotekerkattost og i keramikkverkstedet hadde de cafe, forteller Sylta. 
Fikk vær-hjelp!
Bergen er jo kjent for å ikke ha overskudd på solskinnstimer og det var heller ikke tilfelle i perioden jentene arrangerte garasjsalgene. - Det har regnet mye i det siste, men disse tre timene garasjesalget varte var det opplett slik at folk kunne sitte på terassen og spise kake, drikke kaffe og snakke sammen, forteller lederen.  

Gir resultater
- Det var mange innom både på første og andre garasjesalg. Jentene har gjort en fantastisk innsats og det er kjekt å heie frem det gode engasjementet i dem. På første garasjesalg fikk de inn 4491kr, og på andre garasjesalg har de til nå fått inn 10850kr. Beløpet stiger litt hver dag fordi det er stadig noen innom og handler litt apotekerkattost fra drivhuset, avslutter Sylta. 


Eventyrlig ungdom
Dette er historien om Okhaldhunga og de gode hjelperne. 
Dette er historien om norsk ungdom med kreativitet og sjel. 
Det er sånne eventyr vi liker. 
Vi håper det kommer fler.

STØTT ARBEIDET MED Å HJELPE JORDSKJELV-RAMMEDE: 
1. Send NEPAL til 2160 for å gi 200kr 
2. Benytt konto 1503 02 13537 og merk beløpet "Jordskjelv i Nepal"
3. Gi med kort her!