Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Framnes samlet inn 1 264 000

Aksjonslederne overrekker den store sjekken til Normisjons regionleder Bjørn-Malvin Hisdal.
Foto: Odd Inge Austevoll

Avgangselevene ved Framnes Kristne Videregående skole i Nordheimsund har skoleåret 2014/2015 nedlagt en formidabel innsats for Normisjon. Elevene valgte i fjor vår jente-prosjektet Like Mye Verdt som støtter jenter (som er like mye verdt som gutter) gjennom utdanning, helse, samfunnsutvikling og menighetsbyggende arbeid. Arbeidet styrker jenters stilling slik at de ikke blir utsatt for menneskehandel, vold og barneekteskap men får en lys og god fremtid. 

Lena Bognøy Kleivdal (19) og Jan Håkon Reinemo (19) har ledet an innsamlingen ved skolen og var selv på besøk til noen av prosjektene de støtter i Bangladesh. Det gjorde stort inntrykk. Målet var å samle inn 750 000kr. Det målet passerte de allerede i høst og havna til slutt på over en halv million kroner over målet. Aksjonslederne og avgangselevene har stått på med kreativitet og arbeidslyst og blant annet arrangert misjonsløp, måneskinnsturer, lotteri, bingo, gitt frivillige parkeringsbøter til foreldre under foreldre-dager på skolen og gått med bøsser.  

Mari-Anne Nybraaten, innsamlingsleder i Normisjon er dypt rørt over engasjementet til elevene.     - Dette er en helt fantastisk innsats. Jeg er dypt rørt. Det betyr utrolig mye når unge mennesker tar ansvar på denne måten og betyr en sånn enorm forskjell for jenter i India, Nepal og Bangladesh. Det er ikke minst imponerende at de får til dette når de går siste året på videregående og har veldig mye å gjøre. Jeg er overveldet, sier hun.  

Regionleder Bjørn-Malvin Hisdal som mottok sjekken var dypt imponert. - Jeg ble helt rørt når jeg fikk møte denne flotte gjengen. Elevene er en motkultur til materialismen som brer seg alt for lett i landet vår. Her velger de å bruker tid og energi på å hjelpe andre i stedet for å bruke penger på seg selv. Slik ungdom trenger Norge flere av, sier han begeistret.

Normisjon takker hjerteligst for gaven og ønsker avgangselevene lykke til videre på ferden mot en bedre og mer rettferdig verden. 

Avgangselevene ved Framnes Kristne Videregående Skole viser at det er godt håp for fremtiden. Her under avslutningsfesten på skolen. Foto: Odd Inge Austevoll