Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

250 elever på "overgangsleir"

Stor aktivitet på "overgangsleiren"
Foto: Arkiv Karmøybuen

– Bakgrunnen for «overgangsleiren» er et ønske om å gjøre overgangen tryggere. Det er en stor hendelse for mange unge å komme til en ny skole, med nye medelever, nye lærere og nye fag. For å gjøre denne overgangen lettere, får de i løpet av ett døgn fordelt på to døgn bli litt kjent med klassekameratene og læreren de skal være sammen med etter sommerferien, opplyser Karmøy kommune.

Utvidet tilbudet

I fjor ble opplegg med leir for elever som skal begynne på ungdomsskolen testet ut i Skudenes ungdomsskolekrets. På grunn av positive tilbakemeldinger er prosjektet i år utvidet til å gjelde også Stangeland og Åkra.

– Opplegget består i at de ankommer Stemnestaden omkring litt før klokka 12 den ene dagen og drar på samme tidspunkt dagen etter. I mellomtida har de vært med på en rekke aktiviteter. Først samles de nye klassene og elevene får utlevert ei t-skjorte – med en farge til hver klasse. Så gjennomfører de ei løype der de klassevis er med på ulike aktiviteter, kall det gjerne teambuilding. Etter en velsmakende middag, får elevene to økter med selvvalgte aktiviteter. De har fått en meny hvor de er bedt om å prioritere fire aktiviteter, så får de være med på to av disse. Aktivitetene varierer litt fra ungdomsskole til ungdomsskole, ettersom en prøver å trekke inn lokale krefter slik at elevene blir kjent med tilbud og aktiviteter i deres eget hjemmemiljø, så som: fotball, volleyball, trial, riding, kanopadling, foto, karate, sjakk og klatring.

På leirens andre dag får elevene møte «tiltaksapparatet» – voksne som jobber med ungdom. Klassevis får de en prat med helsesøstre, PPT, barnevern, politi og representanter for kulturhus.

Prosjektet ledes av SLT- og folkehelsekoordinator som legger stor vekt på å trekke inn frivillige krefter. De har derfor allisert seg med blant annet Røde Kors, Skudenes rytterklubb, karateklubber, kulturhus, kirken og Karmøy tiralklubb, i tillegg til blant annet skolene, oppvekst- og kulturetaten, helse- og omsorgsetaten, politiet.

Skrevet av Øystein Merkesvik i Karmøynytt