Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

NRK-fest på Finnøy til Nepal

Foto: Normisjon

- Vi ønsker å presentere Finnøy og alt øya har å by på og samtidig sette fokus på Nepal. Derfor står vi klare klokken 15.00 på kaia i Judaberg når NRK-båten kommer og holder på med aktiviteter utover dagen til inntekt for Nepal. Vi har fått kjempe god respons og har et veldig godt samarbeid med Finnøy kommune, forteller Magnar Emil Eggebø som er med å planlegge festen. 

Kortreist og smaksfull mat 

Ryfylke-kokk Frode Selvaag er en sentral bidragsyter på festen. Det er arrangørene svært glade for. Selvaag har gått i lære hos Arne Brimi, jobbet som kokk ved den norske ambassaden i Washington og har mange års erfaring som kjøkkensjef. Finnøy er nemlig kjent for mye god mat. Egg, laks, tomat, gongkaker (en slags svele) og mye annet godt. – Ryfylke-kokken vil bidra til å blant annet lage laks på gammelmåten. Å spikre den til fjøler og grille på bål. Det vil også bli rømmegrøt, grillmat og man får mulighet å smake på det særegne tomat-syltetøyet, som i grunn ikke er så ulikt plommesyltetøy i verken smak eller utseende, forteller Eggebø. Arrangørene er også veldig takknemlig for store bidrag og velvilje fra Coop Finnøy. 

Betaler du 250kr får du gratis mat fra alle matbodene hele dagen! 

Finnøy tradisjoner til hjelpearbeid

På festivalen vil det kun være Finnøy produkter til salgs. – Vi har også fått tak i 20 skips-kister som vi vil fylle med varer produsert på Finnøy som loddes ut. Klokken 16.30 og 19.00 vil det bli to basarer på Betania hvor alle inntektene går til Nepal, forteller Eggebø. Sveinung Fjelde, som har meget god Nepal-kompetanse, stiller på på basarene

Har du ikke mulighet til å komme på basaren eller til Finnøy den 29. juli så kan du kjøpe lodd ved å merke beløpet "loddsalg + navn og mobil nummer" og benytte Finnøy Normisjon sin konto:  3347 30 29427. Pengene må være overført senest 28. juli.

- Det kommer til å bli en flott dag, forteller Eggebø og legger til at det blant annet vil bli muligheter for barn å blant annet krabbefiske ved kaia og se på dyr ved bedehuset. 


Abel og Andsnes

Lokale helter vil bidra med sang og musikk under festivitetene. Blant annet stiller Morten Abel og Leif Ove Andsnes. Arrangørene jobber med å få et fullspekket program og forteller om stor vel-vilje fra de som har fått forespørsel. – Det er en utrolig positivitet til å bidra til dette når alle inntektene går til Nepal, forteller Eggebø som ser frem til folkefesten.

Gratis-buss fra Sandnes

Det er gratisbussen fra ruten på Sandnes kl 13 og 14.00. Påmelding sms 97101777. 

- Nå håper vi bare på godt vær. Fest blir det uansett. Og har du ikkje tid til å delta som gjest Kan du kanskje sponse vår fest, avslutter Eggebø.

De som ønsker å sponse eller kjøpe lodd (10kr/stk) kan benytte konto nummeret til Finnøy Normisjon er 3347 30 29427

Da gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen til Finnøy 29. Juli