Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Grått ute, men sol inne

Et utsnitt av forsamlingen under møtet, med Prestegård på første rekke.
Foto: Boe Johannes Hermansen

- Vi har Jesus som vår sol og glede, sa Morten Gjerløw Larsen, som sammen med sin kone Renate gledet forsamlingen med flott sang.

Han fortalte åpent om sitt alkoholproblem, som Jesus hadde fridd ham fra for halvannet år siden. – Jeg hadde forsøkt alle veier, men det var bare Jesus som kunne hjelpe, la han takknemlig til.

Renate og Morten Gjerløw Larsen bidro med fin sang og musikk.

Bare en frelser

Tidligere generalsekretær og forstander Gunnar Prestegård talte over søndagens tekst fra Johannes evangeliet.

Gunnar Prestegård på talerstolen under årets Sauevikastevne.

Han tok utgangspunkt i ordet fra Jesus: - Hva ganger det om et menneske vinner hele verden, men taper sin sjel?

- Jesus er den eneste som kan frelse, gi tilgivelse og si: heller ikke jeg fordømmer deg. Derfor er det avgjørende å la seg finne av Ham.

- Jesus kan komme inn i ditt liv, frelse fra alle synd, gi glede og skape begeistring, sa taleren.

Alltid er han der

Prestegård framholdt at også når vi gråter og vi ikke får de svar fra Gud som vi ønsker oss, er Jesus der.

- Under sykdom, vanskeligheter og prøvelser er han nær og vil ikke fordømme oss. Jesus sier at vi skal få komme til ham med alle ting.

- Alltid - under alle forhold - blir han hos deg. Han har total omsorg. Du kan finne hvile hos ham, påpekte taleren.

Han fortsatte: - Gud har ikke mistet kontrollen. Skriften taler mye om vantro, fornektelse og frafall, slik vi opplever det i dag. Og fortapelsen er en virkelighet som Bibelen taler klart om.

Framtid og håp

- Men den som er i Herrens hånd, har i vente en ny tilværelse, en ny himmel og en ny jord, som han en dag vil skape. Er du Guds barn, vil du bli opptatt i Guds herlighet, slik salmisten uttrykker det.

- Du er på seierslaget og vil arve det evige rike og vinne alt. La oss derfor legge vårt lille liv i hans store hånd, og vinne livet, oppfordret Prestegård, og gjentok: - Hva gagner det et menneske om han vinner hele verden, men taper sin sjel.

Nye medarbeidere

Møtet ble åpnet av Sauevikasangen. Sverre Fjeldberg ledet samlingen med sin ledige hånd. Han presenterte leirstedets nye kokk, Jørgen Grenebrant og regionens nye leir- og lederutvikler Åsmund Bjørnstad, som også orienterte om sommerens gode leirsesong.

Torill Bredeg og Eirik Aandstad hadde opplegg for barna under talen. I gave til Sauevika ble det gitt vel kroner 14 tusen.

Alt tilrette

Styret for Sauevika - med Øivind Navestad i spissen - hadde lagt alt til rette for en fin stevnedag og kjøkkenfolket gjorde en strålende jobb med sin servering til de vel 100 mennesker som hadde trosset det dårlige været og tatt turen til Normisjons leirsted på Vesterøy på Hvaler.

Lengst vei hadde Asbjørg og Odd Brune som hadde reist helt fra Ulsteinvik for å være med på stevnedagen.