Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Folkefest gav 450 000 kr til Nepal

Folkefesten som Finnøy Normisjon stod i bresjen for 29. juli resulterete i 450 000kr til sykehuset i Nepal
Foto: Eirik Rørtvedt

Elise Lunde introduserte programmet godt hjulpet av Sveinung Fjelde (t.V) og 3 representanter fra Nepal med NRK Sommerbåten i bakgrunnen. Foto: Erik Rørtvedt

«Hvorfor ikke bruke Sommerbåten sitt besøk på Finnøy til å samle inn penger for jordskjelvofrene i Nepal», tenkte Magnar Emil Eggebø.Han la tanken frem for ordfører i Finnøy kommune, Gro Skartveit. Ordføreren syntes det var en kjempe ide og gav tøylene til Magnar Emil og Finnøy Normisjon som raste av gårde. 

Sammen med resten av Finnøysamfunnet lagde de til en fest som ble en blanding av Tomatfestival og Julemesse, alt i rammen av NRK Sommerbåten sitt besøk – en stor folkefest. Det resulterte i en fantastisk dag og 450.000 kr til sykehuset i Okhaldhunga. Hjertelig takk for innsatsen!

Mattilbudet under folkefesten var veldig populært. Så populært at man gikk tom for rømmegrøt. Men da tok ei lokal dame sleiven fatt og kokte mer! For en gjeng! Foto: Einar Larsen. 

Flere hundre båter fulgte Sommerbåten inn til Judaberg i Finnøy. Programmet ble det mest sette i Rogaland med over 600 000 seere. Foto: Einar Larsen. 

Basarenes tid er ikke forbi. Det var trangt om plassen og god stemning under de to basarene som ble holdt på bedehuset Bethel. Foto: Einar Larsen. 

Sveinung Fjelde har vært i Nepal mange ganger og har et stort engasjement for landet. Her under basaren. Foto: Einar Larsen

- Igjen, TUSEN TAKK til alle som var med og gjorde denne dagen til ein folkefest! Dagen vil bli hugsa i lang tid, både her i Norge, og ikkje minst i Nepal, sier primus-motor Magnar Emil Eggebø. Han var svært fornøyd og takknemlig til alle som bidro. Normisjon er veldig takknemlig for hans enestående innsats. Foto: Erik Rørtveit

 Salget gikk unna på Finnøy den 29. juli! Det får Nepal nyte godt av. Foto: Einar Larsen 


Denne gjengen stod hardt på for å få til folkefest og var godt fornøyd med resultatet. Fra venstre: Elise Lunde, Unni Sæves Vignes, Sveinung Fjelde. Foto: Erik Rørtveit. 

Kristin og Erik Bøhler som jobbar ved sykehuset i Okhaldunga, Nepal ønsker å sende følgende hilsen til Finnøy: 

Hei alle som bidrog under Sommerbåten sitt besøk på Finnøy!

Vi skriver dette til dere for å takke for en flott innsats. Vi hørte på radioen at dere til sammen hadde samlet inn 450 000 kroner til Okhaldhunga nå etter jordskjelvet!

På vegne av våre mange naboer i Okhaldhunga (det bor nesten to hundre tusen mennesker i distriktet) vil vi med dette få takke Okhaldhungas mange gode «naboer» i Finnøy. Folk som angår hverandre, og ser hverandres nød, er virkelig naboer, uansett om halve kloden ligger mellom dem.

I Okhaldhunga distrikt har mer enn halvparten av befolkningen mistet sine hus i jordskjelvet. Mange flere enn tidligere vil trenge pengestøtte for å betale nødvendig sykehusbehandling i året som kommer. Gaven fra Finnøy vil gjøre det mulig for dem å få slik støtte, og vil også bidra til at et jordskjelvsikkert sykehus kan ferdigstilles. Gaven vil også bidra til at folk i Okhaldhunga får tilbake håpet om en bedre framtid.

Stor takk til dere, fra oss og fra naboene våre, for at dere har vært med på å gi folk håp.

Hilsen Kristin og Erik Bøhler

Mer om Sommerbåten på Finnøy: 

Se NRK sine bilder fra Finnøy her!

Stor folkefest på Finnøy: Artikkel i Aftenbladet