Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

50 dager hos menneskesmuglere

Foto: Partners Relief and Development

Hun har vært så og si hjemløs siden volden i 2013 i delstaten Rakhine i Burma/Myanmar. I år var hun desperat nok til å state seg på en båt med barna og de få eiendelene hun hadde. Hun drømte om et bedre liv i et annet land. Hun endte opp med å være ute på sjøen i hendene på menneskehandlere i femti dager. Den eneste maten de fikk var ris med litt chilli to ganger om dagen. Hafsa og barna ble nesten tatt med videre av menneskehandlerne men det var ikke nok mennesker ombord til at turen lønnet seg så de satte til slutt i land alle passasjene (noen sier at menneskene måtte kjøpes fri men dette er ikke bekreftet.) 

På båten fikk Hafsas 12 år gammel datter tuberkolose og selv om hun tok medisiner hoster hun enda opp blod. For en uke siden tok hjelperarbeidere med henne til to klinikker i flyktningeleirene og hun fikk enda en runde med antibiotika. Hun fikk også henvisning til sykehuset i Sittwe. Selv om moren er redd for å overlate datteren i hendene til legene som kommer fra majorietsgruppen i staten har hun gått med på å ta risikoen. 

Siden hun kom tilbake til leiren har Hafsa og barna hennes bodd sammen med slektninger. Det var det hun fortalte oss i nærheten av disse. Sannheten viste seg å være at hun hadde bodd der i tre uker før hun måtte flytte fordi slektningene ikke ville ha henne og barna der på eiendommen deres. 

I kveld sover Hafsa og barna i deres nye hjem. Organisasjonen Normisjon samarbeider med på bakken, Partners Relief and Development, har fått kjøpt en liten tomt med et hus som har vært ledig siden de forrige eierne rømte til Thailand. Hafsa planlegger å åpne en liten butikk og har allerede begynt å lage fiskenett som hun kan selge. Vi håper nå at Hafsa og familien hennes kan få litt fred og litt håp om en ny start. 

3 måter du kan gi på:
1. Send SMS med kodeord ROHINGYA til 2160 for å gi 300kr. 
2. Gi med kort her!
3. Benytt gavekonto 1503 02 13537 og merk beløpet: Save the Rohingya