Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Ny regionleder tilsatt

Foto:

Nåværende regionleder, Bjørn Malvin Hisdal, når pensjonsalder inneværende år. Etter lang og tro tjeneste har han vært tydelig på at han ser frem til at nye krefter skal ta stafettpinnen videre for Normisjon region Hordaland.

Regionstyret har arbeidet nøye med å gjennomgå og på nytt forme utlysningstekst og stillingsinnhold for en ny regionlederstilling. Innspill er hentet fra flere hold både regionalt og sentralt. Det er også til syvende og sist Normisjons Landsstyre som ansetter regionlederne i Normisjons regioner. Saken skulle dermed behandles i flere instanser, og til slutt hos landsstyret den 24. april. Etter innstilling fra Normisjon Hordalands regionstyre har Normisjons landsstyre ansatt Kristian Bjørkhaug som regionleder for Normisjon i Hordaland. Bjørkhaug tiltrer 1. august.

Møt Bjørkhaug

Kristian Bjørkhaug er født og oppvokst i Bergen. Han har tidligere vært ansatt i Norkirken Bergen. Etter å ha fullført prestestudiet har han de siste fem årene arbeidet som pastor i Salem menighet, Normisjons menighet i Trondheim. Sammen med sin kone, Hanne, og sine tre barn, Jakob, Filip og Signe, flytter han nå til familiens nye hjem i Os.  Nå venter nye oppgaver som regionleder i Hordaland. Vi tok en prat med Kristian på telefon for å ønske ham velkommen og høre litt om hans tanker om Normisjons fremtid i Hordaland.

– Hei! Gratulerer med ny jobb!
– Tusen takk for det!

– Hvordan blir det å komme hjem til Bergen?
– Vi har vært fem år i Trondheim, så vi har vært borte en stund. Det blir kjekt men også litt rart, tror jeg.

– Ja, hva sier barna til å flytte?
– De har veldig lyst og gleder seg til å flytte og til å komme nærmere familiene våre. Samtidig har jo Jakob og Filip fått gode venner i Trondheim. Jeg tror ikke det har gått helt opp for dem hva som skal skje, for det blir nok rart å flytte også. Den gjengen som vi har fått være en del av her i Trondheim er vanvittig god.

– Hva ser du frem til når du tenker på arbeidet i Normisjon region Hordaland?
– Jeg ser frem til å se hva vi kan få til sammen i Normisjon i Hordaland. Da tenker jeg på forsamlingene og foreningene. Det som opptar meg er hvordan vi sammen kan ta del i det samme oppdraget. Nemlig å fortelle nye generasjoner om Jesus. Både lokalt og globalt. Fra der vi bor og går på jobb og videre til verdens ende i misjonslandene. Vi må ha begge perspektivene med oss. Vi har bare ett oppdrag, og det gjelder både lokalt og globalt.

– Hvordan kan vi stå sammen i de forskjellige virkelighetene som er i forsamlingene og i foreningene hvor man gjerne også er engasjert i et bedehus eller i en menighet i Den Norske Kirke?
– Det viktigste er at vi ønsker å fortelle mennesker om Jesus. Vi har litt ulike oppgaver og fokusområder innenfor dette. Utrustning og muligheter kan også være forskjellige. Det viktigste i dette er kanskje at vi støtter og oppmuntrer hverandre i det som Gud har kalt hver enkelt av oss til. Om det er i forening, bedehus eller menighet, er det viktig at vi heier på hverandre.

– Dette betyr vel at Normisjon kan være en inspirasjon utover seg selv?
– Ja, Normisjon ønsker å være nettopp det. Normisjon ønsker å bygge og plante lokale fellesskap i Norge og internasjonalt, og på den måten bringe evangeliet til nye generasjoner og folkeslag. I dette er også disippelgjøringen og lederbyggingen veldig viktig. Vi har behov for at hver enkelt blir utrustet til å ta del i oppdraget med å bringe evangeliet til nye mennesker. Dette skjer jo allerede, så det er ikke noe nytt slikt sett. 
– For meg er det veldig spennende å komme i gang og inn i arbeidet i region Hordaland. Gud har håp og gode planer for oss, så vi har god grunn til å se fremover.

– Tusen takk for praten og velkommen hjem til Bergen og regionledertjenesten!
– Takk for det!
Det er en tydelig engasjert og positiv regionleder som skal tiltre den 1. august. 

Vi oppfordrer alle Normisjons-venner til å være med i bønn for Kristian Bjørkhaug og hans familie. Både i flytteprosessen og i tjenesten videre. Det er mye som skal ordnes og komme på plass. Han skal få gjøre seg kjent i sin nye tjeneste, og