Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Engasjert søndagsskoleleder

Japhed gleder seg over seminarene som arrangeres noen ganger i året.
Foto: Sunniva Vikan

Et femtitalls barn og unge sitter og synger mens Japhed spiller ivrig på en dobbeltsidig tromme. - I vår kultur bruker vi denne trommen mye, også under spesielle anledninger som bryllup, forteller han.

BNELC, vår samarbeidskirke i Bangladesh har 88 lokale søndagsskoler og 86 lokale ungdomsgrupper hvor ca 2700 barn og unge deltar. Gjennom dette arbeidet ønsker man å formidle evangeliet til barn og unge og samtidig formidle gode normer og verdier. For å gjøre dette mulig driver kirken 174 søndagsskoler og ungdomsgrupper i seks distrikt (Dinajpur, Thakurgaon, Adompur, Naogaoen, Borneo og Rajshahi.) Hver gruppe består av 10-20 medlemmer og lokale frivillige arrangerer barne- og ungdomssamlingene hver eneste uke. Her lærer barn og unge bibelhistorier, sanger, dans, gode verdier og får også undervisning i helserelaterte spørsmål. 

- Vi prøver å ta med Gud i hverdagen, forteller Japhed. - Også når vi spiller fotball ber vi sammen. Vi opplever at Gud er med oss, forteller han. - Ungdomsgruppen har det veldig bra sammen men dessverre er noen av ungdommene for opptatt med hardt arbeid. Dette gjør det vanskelig for flere å delta da noen må flytte hjemmefra, forteller han.

Japhed er stolt av landsbyen sin. - Dette området er veldig vakkert, sier han og snur seg rundt. Det er ikke vanskelig å se hva han mener. - På sørsiden er det lavland og innsjøer hvor vi kan fiske.

 

- Nå er det innhøstingstid i Bangladesh og så planter vi på nytt, forteller han ivrig. Bøndene i Bangladesh kan noen ganger få både to, tre og fire avlinger i året. Det tropiske klimaet gjør dette mulig.   

- Vi liker også svært godt når det arrangeres seminar. Da deltar vi med glede, forteller han. Kirken arrangerer årlig rundt 30 ungdomsseminar og ca 20 seminar for barn, altså 2-3 ganger i året i hvert distrikt. - Vi lærer utrolig mye på disse seminarene og synes de er veldig kjekke å delta på. Det gir også en god mulighet til å bli kjent med andre ungdommer i andre ungdomsgrupper, forteller han.

- Vi er også veldig takknemlige for at ungdom herifra får stipend fra Normisjon. Det gjør at vi kan fortsette utdannelsen vår, sier Japhed som drømmer om å en dag bli dataingeniør. Han er usikker på om han noen gang vil oppnå drømmen sin. Faren hans døde for ikke lenge siden og det kan være han må prioritere å ta vare på familien fremfor å studere. 

Vi håper Japhed når drømmen sin og er takknemlig for at han bidrar til at barn og unge får høre evangeliet. Vær med å be for han og resten av barna og ungdommene i Bangladesh! Du kan støtte arbeidet og les mer her!