Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Tar opp kampen med menneskehandel

Foto: Karen Elise Birkeland

Normisjon var med på laget da det tverrkirkelige samarbeidsprosjektet En Dag samlet 2700 mennesker i Oslo 1. august. I fokus stod kampen mot slaveri i vår tid — for menneskehandel er ikke utryddet: I 2014 hadde Politiet kontakt med 324 ofre for menneskehandel i vårt eget land.

Ofre finnes i mange former. Ekstreme tilfeller omfatter kidnapping eller kvinner som tvinges inn i prostitusjon. Men slavelignende tvangsarbeid kan også finnes i bransjer som bygg, transport, skipsfart og jordbruk.

— Kanskje er det naboen din som er utsatt for en eller annen form for menneskehandel, sier Karen Elise Birkeland fra Norkirken Bergen.

— Det gir perspektiv!

Arrangementet i Oslo er over, men En Dag har såvidt begynt sitt arbeid. Midlene En Dag samler inn skal fordeles videre til A21 Norge og organisasjonen Hope for Justice Norge.

Allerede nå har En Dag 800 faste givere som gir 200 kroner i måneden, men flere trengs. Nettsiden endag.no har mer info — og sender du SMS med teksten «En fast» til 2160 kan du bli fast giver av 200 kroner måneden, og være med i bevegelsen.

— Jeg støtter saken økonomisk og ber for de som er utsatt for menneskehandel, og de som hjelper. Det finnes millioner av slaver i verden i dag, og det er fullstendig uakseptabelt når vi har muligheten til gjøre noe med det, sier Karen Elise Birkeland engasjert.