Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Norge på langs for Nepal

Her har Øyvind og Ingrid nettopp tatt ferga over til Breivikeidet med de spektakulære Lyngsalpene i bakgrunnen.
Foto: Øyvind Lindgård

Hele 25 163 kroner samlet de inn på den 3000 km lange distansen fra Nordkapp til Lindesnes. De to tok nemlig ikke den raskeste distansen hele veien men sørget for å også sykle innom vestlandet. - Vi synes sykehuset i Okhaldhunga gjør en fantastisk jobb så dette ville gi gjerne støtte!, sier Ingrid Grønnestad. Normisjons innsamlinsleder Mari-Anne Nybraaten er overveldet over initiativet. - Disse unge menneskene har kombinert en fantastisk fin opplevelse med å gjøre noe godt for mennesker i Nepal. Dette setter vi enormt pris på, sier hun.  

Nordkapp. Foto: Øyvind Lindgård 

Hva var motivasjonen til å gjøre dette?
- Vi var begge elever ved Nordfjord Folkehøgskole skoleåret 2013/2014 og det var igjennom skolens bistandsprosjekt at vi først fikk høre om sykehuset i Okhaldhunga. Etter at vi i februar bestemte oss for å sykle Norge på langs ble vi enige om at vi også ville sykle for ‘en større sak’. Vi fant ut at vi ville støtte Okhaldhunga-sykehuset siden vi begge hadde kjennskap til dette fra før og syntes at sykehuset gjør en fantastisk jobb med å tilby livsviktige helsetjenester til folk på landsbygda i Okhaldhungadistriktet. Etter det tragiske jordskjelvet som rammet Nepal i vår ble denne saken enda mer aktualisert og motivasjonen til å støtte sykehuset og jordskjelvofrene enda større, forteller Ingrid Grønnestad. 

Refleksvestene gjorde at det var lettere å komme i prat med folk angående innsamlingen til Okhaldhunga. Foto: Øyvind Lindgård 

Hvordan fikk dere samlet inn penger? 
- Innsamlingen fungerte som et ‘bistandsløp’ hvor private bidragsytere kunne velge å sponse innsamlingen med et fast beløp, eller gi et visst bidrag per mil vi syklet. Øyvind tok også med seg sin gamle sparegris på turen, hvor vi fikk inn penger fra folk vi møtte langs vegen. I tillegg hadde vi også med et lite ‘informasjons-skriv’ med litt informasjon om innsamlingen som vi delte ut til folk som ville bidra. Vi syklet langs kysten hele vegen fra Nordkapp til Lindesnes. Startskuddet gikk fra Nordkapp den 26. juni og etter ca 3000 kilometer ankom vi Lindesnes 29. juli. I løpet av denne måneden hadde vi opplevd utrolig mye forskjellig vær, møtt mange fantastiske mennesker og sett utrolig mye forskjellig av hva det langstrakte og vakre landet vårt har å by på. Dette var en utrolig fantastisk opplevelse og vi anbefaler det på det sterkeste, sier Ingrid Gønnestad.

Øyvind på veg opp en av motbakkene etter Alta. Foto: Ingrid Grønnestad 

 

Herlig sykling i Lofoten. Foto: Ingrid Grønnestad 

Mat i det fri: pannekaker og bacon like ved Kabelvåg, Lofoten. Foto: Ingrid Grønnestad 

På Bryggen i Bergen. Foto: Øyvind Lindgård 

Nydelig solnedgang like ved Ogna, rett nord for Egersund. Foto: Øyvind Lindgård 

Takknemlige! 
- Vi også ønsker å benytte anledningen til å takke alle som var med på å bidra til at turen ble så vellykket og at vi fikk samlet inn hele 25 163 kr til Okhaldhunga-sykehuset. Tusen hjertelig takk, alle og enhver!, avslutter Ingrid. 

Endelig fremme på Lindesnes fyr! Foto: Ingrid Grønnestad