Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Klar for et nytt arbeidsår

Therese Glendrange fra Flekkefjord er Normisjons direktør i Mali/Senegal.
Foto: Privat

Her er hva hun skriver:

– Jeg sitter i drosjen på vei inn fra flyplassen og kjenner den klamme, varme luften som strømmer inn gjennom det åpne vinduet. Vi kjører i god fart, men jeg er usikker på akkurat hvor fort, for speedometeret virker ikke, ikke lysene heller, men det merkes ikke så godt. Enn så lenge er vi i godt opplyste gater med mye møtende trafikk. Jeg kjenner et sterkt behov for å ta på meg sikkerhetsselen, men den virker ikke den heller. Jeg kan ikke annet enn å synke tilbake i setet og tenke at det går nok bra, inch Allah, hvis Gud vil. Jeg er tilbake i Mali og klar for et nytt arbeidsår.

Hektisk start
Egentlig skulle jeg ha kommet til Mali på mandag, men plutselig måtte jeg innom Paris en tur og få visum. Dermed kom jeg ikke før på torsdag kveld, og allerede søndag morgen skal jeg videre til Senegal. Men jeg har fått tid til å snappe opp litt informasjon og stemninger. Folk er usikre på hva den økte uroen i sør vil føre med seg. Men mest urolige har de vært for regnet. Regnet begynte alt for seint, men nå har det regnet godt i stort sett hele landet. Hvis det bare får fortsette sånn en stund til, så vil det bli gode avlinger i år. Og gode avlinger kan være det mest fredsskapende som finnes. Dersom ungdom har jobb, mat, muligheter for en framtid, blir de vanskeligere å hanke inn for ulike ekstremistgrupper.

Jeg fikk i hvert fall en god dag på kontoret på fredag. Det er godt å være tilbake. Jeg er så takknemlig for alle gode og blide maliske medarbeidere. Og det er ikke alt for mye som blir liggende ugjort de to ukene jeg er borte. Jeg får til og med tid til å sende et lite livstegn. En ekstra hilsen til alle som jeg har sett i løpet av sommeren, enten på Normisjons generalforsamling i Grimstad, i Alta med LMF og andre steder. Det er godt å møte så mye bra folk. 

Senegaltur
På mandag møter jeg Kristian Moskvil og Dag-Håkon Eriksen i Dakar. Kristian skal være med inn i Normisjons nybrottsarbeid i Senegal. For tiden er han hjemme med Møyfrid og sønnen Oskar mens de venter på et nytt barn. Men på mandag kommer han altså for å være to uker i Senegal. Dag-Håkon er internasjonal leder i Normisjon og sammen skal vi ha samtaler med misjoner og kirker for å finne mulige samarbeidspartnere inn i arbeidet mot malinkeene i øst-Senegal. Det blir to spennende uker, og jeg ber om at Gud legger til rette for gode og klargjørende samtaler.

Bemanning i Mali
Det blir en litt spesiell høst for oss. Bortsett fra meg her i Bamako blir det bare to andre Normisjonmisjonærer i Mali, Karen Ekern og Guri Enger. Vi får heldigvis noen tidligere misjonærer ut i perioder, men det er en utfordring å ta tak i alt som bør følges opp når vi er så få. Her må vi kanskje gå litt nye veier. Vi trenger i hvert fall mye visdom.

Spre informasjon!
Det arbeidet Normisjon driver i Mali og Senegal kan ikke drives i egen kraft. Vi trenger dere der hjemme som kan be for arbeidet og gi til arbeidet. Men da trenger folk å vite hva vi driver på med. Under Normisjons generalforsamling i sommer skrev omkring 30 personer seg på for å få tilsendt Glendrangeposten. Velkommen til nye lesere!

Dersom du vet om noen som gjerne skulle hatt informasjon fra Mali, bare gi beskjed. Jeg har plass til mange flere på adresselisten min.


Therese